До 10 дни ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение за следващите

...
До 10 дни ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение за следващите
Коментари Харесай

Борисов си каза тежката дума за ротацията: Министрите ще са на квотен принцип

До 10 дни ГЕРБ ще предложи съдружно съглашение за идващите три години. В него ще е написано министрите да разпределени съразмерно по отношение на вотът на гласоподавателите от парламентарните избори. Това обаче не означавало 50 на 50 разделяне на креслата в Министерския съвет сред ГЕРБ и ПП-ДБ. А промяната на регулаторите ще стартира с Комисия за защита на конкуренцията, а по-късно и с останалите, където е нужно болшинство от 121 гласа. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който дружно с Теменужка Петкова и Христо Гаджев дадоха конференция в централата на партията.

Всяка партия пък може да има право на несъгласие над своя министър, само че при неточност партията да си носи отговорност и излъчилата партия да може да го смени. Аз съм с отлични усещания от работата ни с Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов и ще е тегаво на нови избори, тъй като нищо неприятно не мога да кажа за тях, сподели Борисов. а самовъзвеличаване пред западните ни сътрудници не мога да го схвана. БТР-ите са пуснати от Министерство на вътрешните работи, само че към момента са си тук. А ние подаряваме мечове. Цинично е, сподели Борисов.

" Самоволни, самохвални искащи да се употребяват последните като кой където може да завари и да пътува, да пътува, да пътува ", сподели Борисов.

" Всичко, което касае хората мина на назад във времето под тематиката Външно. Ние се превърнахме в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България и с какво ще задължат Народното събрание с какво ще го задължат. Министърът на защитата Тагарев ни махаше от " Версай ". Европейският съюз няма желание да изпраща войски в Украйна. Всякакви самоволни предложение, с цел да може някой да пътува, да пътува. Повтарям политиката не се прави в България. Този парламент е приел 4 решения, с цел да помогне на държавното управление да изпраща военна помощ на Украйна и са дали цялостната опция на Министерския съвет независимо да дава военна помощ, само че ние сме приели законите, с цел да се усещат спокойни, сподели Борисов. И изреди неизпълнени решения за даване на помощ за Украйна. Много ясно желая да знаят сътрудниците, че първо би трябвало да си осъществим досегашните задължения, а след това да мислим за други ", сподели водачът на ГЕРБ.

Това е същински министър на туризма - да пътува, да гледа хубостите на света, а пък тук дали перки, сподели още Борисов.

Повече в такива сглобки няма да участваме, в границите на 10 дни ние изготвяме едно съдружно съглашение през Министерския съвет, тъй като ние се явяваме на парламентарни избори не за регулатори. В него ще има състав на Министерския съвет - договаряме се с тях - съразмерно съгласно електоралната тежест. Защото Демократична България имат три министерства - правораздаване, опазване на здравето и туризъм. Аз ще предложа на Кирил Петков да стартираме с Комисия за защита на конкуренцията и регулаторите, които са с 121 гласа, сподели Борисов. Коалиционното съглашението на ГЕРБ ще бъде за идващите три години, а под него да се подпишат всички. Никой не ни е забил датата 6,7,8 март - Денков си дава оставката, когато е решил. Христо Иванов е споделил през днешния ден, че до април имаме време, само че се надявам по-рано да стане, сподели още той. Бих подкрепил предлагането за министър на европейските въпроси, тъй като министрите ще станат 20 и по този начин ще станат 10 на 10, сподели той. Обясни, че не е взел участие в договарянията сред Денков и Габриел.

Ще си договорим министрите, с цел да знаят хората кой защо носи отговорност, сподели още Борисов. Аз в проценти не приказвам, за разлика от Кирил Петков, който е съвършен пълководец, сподели още Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР