До 10 април трябва да бъде завършен ремонтът на последния

...
До 10 април трябва да бъде завършен ремонтът на последния
Коментари Харесай

До 10 април трябва да завърши ремонтът на последния участък от бул. Христо Смирненски

До 10 април би трябвало да бъде приключен ремонтът на последния сектор от бул. " Христо Смирненски " във Варна. Едва след този период обектът на ВиК ще бъде въведен в употреба, след което ще бъде асфалтиран и благоустроен. Това заяви за Радио Варна заместник-кметът с сектор " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " Пламен Китипов. 

Месец юли е крайният период, в който би трябвало да приключи ремонтът по втория и третия стадий на ул. " Прилеп " - от бул. " Христо Смирненски ", посока север, заяви Китипов. 

Работи се интензивно върху това главните трасета (четири улици в " Ален мак " ) в посока " Кабакум " до Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " да бъдат отворени до 15 май. Целта е до началото на туристическия сезон да бъдат приключени ремонтите в региона. Ще бъдат отворени част от трасетата, по други странични улици няма да бъде приключено строителството и те ще бъдат довършени след туристическия сезон, сподели още заместник-кметът. 

По думите му, огромният проблем с плановете на ВиК е фактът, че те са с контрол по разпоредбите на стратегия " ФИДИК " (Международна организация на инженерите консултанти - съдружие на националните организации на консултантите от цялостен свят). " Те са доста строго изискващи, а резултатът не дава отговор на тези критерии, за което общината няма по какъв начин да има директно отношение, само че търсим всички благоприятни условия да повлияем на процеса ", уточни Китипов. 

В Капиталовата стратегия на община Варна са включени и нови обекти, работата по които занапред следва. Сред тях са улиците " Петко Стайнов " и " Младежка " в регион " Младост " ; улица " Янко Мустаков " в регион " Владислав Варненчик " ; улици в кметство Тополи; създаване на дъждовна канализация на бул. " Атанас Москов " и благоустрояване на няколко микрорайона в кварталите " Левски " и " Възраждане " 3. 

В Капиталовата стратегия на община Варна по контракт с Министерството на районното развиване и благоустройството ще бъде обезпечено финансиране и за главен ремонт на пътя от " Трифон зарезан " до " Ривиера ", както и за пътя 1-9 Варна - Приселци и пътната връзка Прибой - Черноморец. 

В предаването " В ефир сте " по Радио Варна Пламен Китипов разяснява и тематиката за положението на постройката на СУ " Димчо Дебелянов " и наложителния ремонт на покрива в образователното заведение, както и подготовката за замяна на осветлението в Морската градина и в региона на Зеленчуковата борса във Варна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР