До 10 500 шофьори на камиони и птицевъди ще могат

...
До 10 500 шофьори на камиони и птицевъди ще могат
Коментари Харесай

Ще застраши ли Коледа липсата на шофьори във Великобритания?

До 10 500 водачи на камиони и птицевъди ще могат да получат краткотрайна английска виза като част от опитите на Лондон да не допусне нарушение на снабдителните вериги по Коледа.

Липсата на водачи към този момент наруши зареждането на бензиностанциите във Англия. През последните месеци проблеми изпитват и супермаркети, и заведения за бързо хранене. Министърът на превоза съобщи, че не желае да подбива английската работна мощ, само че не може да стои безразличен пред образувалите се опашки.

" Хората леко полудяват, да се наредиш в шест часа на опашка за гориво си е малко налудничаво ", разяснява водач.

Британският транспортен отрасъл приказва за дефицит на към 100 000 водачи на тежкотоварни камиони. Само супермаркетите се нуждаят от 15 000 водачи за работа на цялостен потенциал по Коледа. Дефицитът на водачи се изостря от коронавирус пандемията, данъчните промени, Брекзит, застаряващата работна мощ, ниското възнаграждение и неприятните условия за труд. Затова в този момент чужденците са нужни.

" Трябва да създадат нещо. Трябва да им дадат всичко. Дори закуска или сладолед, всичко. Нуждаят се от тях ", съобщи Григориън, който е водач на лимузина.

Освен привличане на задгранични служащи държавното управление възнамерява и готовност на инспектори от Министерството на защитата, с цел да се ускорят профилираните шофьорски изпити. Търсенето на дълготрайни решения включва гратис, малко и интензивно образование на 4000 водачи на огромни камиони.

Чуват се и гласове за разпределяне на заеми за профилирани курсове, по сходство на студентските. Коледните пуйки за британците също би трябвало да се подсигурят, тъй като промишлеността обичайно разчита на работна ръка от Континента, само че след Брекзит тя стана по-дефицитна и по-скъпа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР