До 1-ви септември ще работи само филиалът в Петрич на

...
До 1-ви септември ще работи само филиалът в Петрич на
Коментари Харесай

Заради натрупан отпуск от лекарите от 1-ви септември ще работи само филиалът на МБАЛ „Югозападна болница“

До 1-ви септември ще работи единствено филиалът в Петрич на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Югозападна болница “, заради насъбрани отпуски на лекарите, съобщи началникът на административния отдел Димитър Захариев, представен от Българска телеграфна агенция.

В момента в Сандански работи единствено отделението по хемодиализа, а във филиала в Петрич работят всички останали отделения, добави той. 

МБАЛ „ Югозападна болница “ обслужва общините Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна и е с два филиала – в Петрич и Сандански, откакто преди години е взето решение за обединяване на МБАЛ " Рокфелер " в Петрич и МБАЛ " Свети Врач " в гр. Сандански.

Захариев изясни, че след съвещания с началниците на отделенията, шефът на болничното заведение доктор Илия Тонев е взел решение единият адрес на болничното заведение да работи в дните сред 1-ви и 17-и, а другият – от 17-и до 30-и. Целта на прелюдия график на работа е лекарите да употребяват отпуските си, които са се натрупали по време на пандемията от COVID-19, сподели Захариев. По думите му по време на коронавирус пандемията съвсем никой от медиците не е употребил отпуск. 

Захариев сподели, че няколко години статистиката демонстрира, че през летния сезон легловата база на единия адрес е задоволителна да поеме всички пациенти. Той изясни, че лятото няма грипни епидемии и не се вършат планови хирургични интервенции. 

Административният шеф разясни, че когато условията на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са да има четирима лекари в обещано поделение, само че двама излязат в отпуск, отделението не може да извършва цялостния размер действия. „ Нашата болница е окомплектована, както са условията на НЗОК на най-малко експерти, на главен трудов контракт в обещано поделение. Но тези най-малко експерти желаят също да починат. Ако има главно условие да има трима лекари в едно поделение, ние ги имаме, само че като излезе единия в отпуска, не са трима. А той два месеца би трябвало да е в отпуск по всички закони “, добави той. 

Предишните години в летните месеци сходен график на работа се е правил по отделения. „ До предходната година беше хирургията в Петрич затварят за един месец, след това в Сандански затварят за един месец “, разясни шефът на администрацията. 

По думите му няма проблем и с тази организация отделенията са задоволително окомплектовани, с цел да могат да поемат 24-часови наряди.

Захариев описа още, че сега от болничното заведение употребяват времето, в което не работят с пациенти, за поправки действия и профилактика на инсталациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР