До 1 ноември оранжерийните производители могат да кандидатстват за подкрепа за

...
До 1 ноември оранжерийните производители могат да
кандидатстват за подкрепа за
Коментари Харесай

До 1 ноември оранжерийните производители кандидатстват за помощ за борба с вредителите

До 1 ноември оранжерийните производители могат да кандидатстват за поддръжка за битка с вредителите по доматите. Средствата са осигурени по схемата „ Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по „ Национална стратегия от ограничения за надзор на доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera) “. Утвърденият финансов запас за помощта е в размер на 500 хиляди лева

Със средствата ще се компенсират разноските на производителите за закупуване на артикули за растителна отбрана против доматения миниращ молец.

В период до 25 ноември претендентите по схемата би трябвало да представят отчетни документи за закупените средства за растителна отбрана за контрол на доматения миниращ молец. Срокът погашение на помощта е 15 декември 2019 година

Размерът на субсидирането ще покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за битка с вредителя, само че не може да надхвърля сумата от 2500 лева./хектар с Данък добавена стойност.

Право на финансова поддръжка имат дребни и междинни предприятия – аграрни стопани, които отглеждат домати в оранжерии с повърхност от минимум 1 дка (0.1 хектара).

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР