До 1 година затвор и глоба до 15 000 лв.

...
До 1 година затвор и глоба до 15 000 лв.
Коментари Харесай

До 3 години затвор и 20 000 лв. глоба при незаконен риболов

До 1 година затвор и санкция до 15 000 лева ще се постановат на разположение, което е употребило взривни, отровни или зашеметяващи субстанции. Това плануват признати от Народното събрание промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Лишаване от независимост до 6 месеца или пробация и глоба до 10 000 лева ще се постанова при потребление на устройства за електроулов или риболовни мрежи, когато няма позволение за това.
Промените плануват, в случай че действията се извършат наново или се откри, че са авансово уговорени от 2 или повече лица, глобите да бъдат сред 1 и 3 години отнемане от независимост, както и глоба сред 15 и 20 хиляди лв.. Същото ще важи и при присъединяване на чиновник от Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури в действието.
Предлага се глобите да се постановат на всеки, който лови риба, даже без да е установен улов.
Разписаните промени плануват и възбрана за лов на риба с мрежвни уреди във вътрешните водоеми в България, както и възбрана за тяхната продажба, преместване и транспортиране без позволение.
Разширяват се и пълномощията на чиновниците на ИАРА.
При определяне на нарушаване, те ще могат задържат извършители, да употребяват записващи и снимащи устройства. Служителите на ИАРА ще имат право да употребяват и моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване, както и физическа мощ и помощни средства.
Редът и изискванията, в които чиновници на ИАРА ще имат тези пълномощия, ще бъдат избрани от земеделския министър.
Законопроектът беше признат с 95 гласа "за ", 23 народни представители се въздържаха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР