До 1/3 от младите хора са изправени пред вероятността да

...
До 1/3 от младите хора са изправени пред вероятността да
Коментари Харесай

Проучване: Голяма част от поколението Y може да изживее живота си под наем

До 1/3 от младежите са изправени пред вероятността да изживеят живота си чартърен, вместо да имат лично жилище. Това показва ново изследване на английската фондация Resolution, извършено във Англия. Изследването е представено от Би Би Си. 

Организацията предизвестява, че 40% от поколението на така наречен милениъли в страната, или родените сред 1980 и 1996 година, са живели чартърен до навършването на 30-годишна възраст. Това е двойно повече спрямо предшествениците им - поколението X, родено сред 1965 и 1980 г. 

Проблемът с прекомерно недостъпната благосъстоятелност на жилища е интернационален и визира огромна част от дейното потомство на възраст над 30 година в доста страни в Европа и по света. 

В тази връзка английското държавно управление приема нови политика за възстановяване на опциите за достъп до благосъстоятелност на имотния пазар. 

Докладът на английската фондация, озаглавен Home Improvements, показва, че така наречен " Поколение на наемите " през днешния ден има потребност от доста повече помощ, с цел да има жилище, спрямо родителите му. Авторите приканват за по-достъпни домове за хората, които купуват жилища за първи път, както и за приемане на по-добра отбрана на тези, които наемат. 

Според отчета 1,8 млн. английски фамилии с деца живеят чартърен, а не в лично жилище. За съпоставяне, преди 15 години фамилиите, живеещи по този начин в страната, са били над 600 000. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР