До 1-2 дни синдикатите очакват новини от Министерски съвет, че

...
До 1-2 дни синдикатите очакват новини от Министерски съвет, че
Коментари Харесай

КНСБ обеща 900 лв. заплата за училищния медицински персонал до дни

До 1-2 дни синдикатите чакат вести от Министерски съвет, че ще одобри предлагането им и да бъдат отпуснати в допълнение съвсем 9 млн.лв. за увеличение на минимална заплата от 900 лева . за всички медицински сестри и личен състав, който работи в детски градини и учебни заведения.

Това съобщи зам.-председателят на КНСБ доктор Иван Кокалов преди разкриване на празничната конференция във връзка 30 година на Федерацията на българските синдикати в опазването на здравето.

" Ще чуете положителни вести, тъй като ние работим, а не се демонстрираме по первазите ", сподели той .

Д-р Кокалов се възмути, че получили укор, ч е с митингите нищо не са постигнали, само че по думите му не е по този начин : на последния митинг желали 200 млн.лв. повече за здраве, а им дали 240 млн.лв.
 Оставката на държавното управление желаят протестиращите пред Министерски съвет медицински сестри
Оставката на държавното управление желаят протестиращите пред Министерски съвет медицински сестри

Протестът им става неопределен, още не са видели пакета за съглашение

Кокалов бе безапелационен, че през месец май фактически ще се види увеличението на работните заплати на медицинските сестри .

Д-р Иван Кокалов разяснява и дейностите на управляващите към ковид и даде няколко съвета.

По думите му медицинският личен състав е защитен добре, за тях маската е наложителна.

Специалистът обаче посъветва жителите да не употребяват маска непрекъснато, тъй като дишането в нея развъждало вирусите . Също по този начин жителите би трябвало да заобикалят места със събиране на доста хора, само че без свръхмерки, с цел да не се пречи на публичния и стопански живот.
 Медсестрите съдят шефа на
Медсестрите съдят шефа на " Пирогов " за изнасяне на персонални данни

Какво значи неизпълними претенции, пита Мая Илиева

" Това не е чума, а вирус, който ще преборим ", сподели Иван Кокалов .

Той си спомни първите срещи на Синдиката - преди 30 година в кино " Освобождение ", когато са мислели името до среднощ.

Премиерът Бойко Борисов даде обещание в събота тази седмица да бъде възложен пакет от ограничения за договаряния по настояванията на Синдиката на медицинските експерти.

Припомняме, че преди съвсем 24-часовия си престой в постройката една от сестрите излезе на перваза на прозорец на третия етаж в постройката на някогашния Партиен дом. Исканията на медицинските сестри са за 1200 лева стартова заплата , повишение на категорията им на труд, анулация на статута на лечебните заведения като търговски сдружения, промяна в опазването на здравето и други Според изказванията на медицинските сестри по отношение на тях е приложена мощ.

Сестрите излязоха на следващ митинг, тъй като на 10 април 2019 година държавното управление даде обещание, че ще отпусне към 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри. Месеци по-късно стана ясно, че тези пари не са стигнали до сестрите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР