До 1.10.2022 г. може да бъде въведена в експалтация интерконекторната

...
До 1.10.2022 г. може да бъде въведена в експалтация интерконекторната
Коментари Харесай

Владимир Малинов: България може да се диверсифицира до 2024 г.

До 1.10.2022 година може да бъде въведена в експалтация интерконекторната ни връзката с Гърция и да доставяме азерски газ. Това сподели Владимир Малинов, изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " в ефира на bTV. 

Въпреки изказванието на Андрей Живков, министър на енергетиката в служебното държавно управление на Стефан Янев, че не сме покрай доставките на азерски газ, Владимир Малинов показа, че поради редица компликации към момента не е издигнат интерконекторът, само че до края на идната година срокът би бил реален.

По думи на Малинов, интерконекторът е единственият план, който " Булгартрансгаз " не развива т.е. не е виновен най-вече за него.
Румен Петков: Минеков би трябвало да бъде уволнен незабавно!
За неотложно уволнение на министъра на културата, настояха от АБВ. Повод за настояването им е издадена  заповед от министър Минеков н...
Прочети повече
Ако бъде издигната връзката следващата година ще може да се доставя 2 млн. и 800 куб. азерски газ дневно. Малинов не показа какъв брой би излязло за битовия консуматор, тъй като цената напълно зависи от пазарната обстановка, а към моментът трендът прогресивен.

Изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " показа, че се стреми България да я бъде диверсифицирана до 2024 година

напомня, че Комисията за енергийно и водно контролиране извърши през август инспекция на „ Булгартрансгаз “ ЕАД по отношение на употребяваните способи на финансиране при реализацията на „ Проект за развиване и уголемение на газопреносната система на „ Булгартрансгаз “ ЕАД “. В хода на инспекцията от страна на „ Булгартрансгаз “ ЕАД бяха предоставени подписаните от сдружението контракти, свързани с планиране, строителство и финансиране на дейностите по плана.

 

 
Скандал на Комисията по проверка в Народното събрание, шефът на " Булгартрансгаз " отхвърли да е канил Манолова
Нови кавги избухнаха през днешния ден в комисията на проверка на ръководството на Бойко Борисов, която изслушва енергийния министър в оставка Теме...
Прочети повече
 

 

 

 

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР