До 1 000 лева ще достига глобата за човек, хванат

...
До 1 000 лева ще достига глобата за човек, хванат
Коментари Харесай

Солена глоба очаква всички, решили да хранят бездомни животни в роден град

До 1 000 лв. ще доближава санкцията за човек, заловен да храни безстопанствени котки и кучета. Грижата за бездомни животни към този момент ще се преследва от закона.

Новата мярка, най-малко за момента, се отнася единствено за община Смолян. Според новата Наредба за кучетата всеки извършител ще предстои на глоба, в случай че бъде заловен да храни улични животни. Глобата за физически лица е сред 20 до 300 лева, а за юридически лица - от 300 до 1 000 лева

Наредбата към този момент мина публичното разискване. Местната власт е уверена, че съществена причина за замърсяването в градската среда, е резултат точно от популацията на бездомните котки и кучета. Така че от през днешния ден, в случай че желаете да се грижите за улично куче или котка в Смолян, първо ще би трябвало да го регистрирате като домашно.

Таксата за това е 20 лева, като за инвалиди има отстъпка. Всички кучета на ловци и четириноги, които съпровождат или охраняват селскостопански животни, са освободени от данък. След това е нужно да осигурете нужната повърхност и обзор при ветеринар за животинката и чак по-късно към този момент може, без боязън от закона, да я нахраните.

Новата разпоредба включва и възбрана за разхождане на кучета в детски градини, детски и спортни площадки, игрища и учебни заведения, в дворовете на лечебни заведения и заведения за обществени грижи и тук-там. Те ще бъдат обозначени със забранителни табели. Забранено е влизането на кучета още в паркове и площадки към всички църкви, читалища, държавни институции и други, написа уеб сайтът miau.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР