Днсе стартира първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще

...
Днсе стартира първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще
Коментари Харесай

Започва първият Plovdiv Jazz Summer

Днсе започва първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще рамкира началото и края на август. Между 03 и 05 август фестивалът е в Лятно кино " Орфей “ в Пловдив – всяка вечер от 21:00 ч., а от 26 до 28 август ще продължи в село Марково, което се намира наоколо до Пловдив.

Началото ще сложи концертът на Мирослава Кацарова " Дългите сенки на август “. Джаз певицата ще бъде на сцената дружно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти честват 10 години от началото на взаимната им креативна работа.

На 04 август за лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer идва Розалия де Соуза. За пръв път бразилската певица гостува в България за основаването на Plovdiv Jazz Fest през 2015 година Тази година още веднъж с нейно присъединяване ще бъде сложено началото и на лятното издание на фестивала. Розалия де Соуза идва със своя квартет и ще показа последния си албум Inspirada, появил се през март тази 2022 година

Последният концерт от тази част на програмата ще бъде на Белослава. На 05 август певицата ще отпразнува с пловдивската аудитория 22 години на сцената. Белослава ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си дружно с актьори като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

Програма 03-05 август 

03 август | 21:00 ч. | Лятно кино " Орфей “

" Дългите сенки на август “ // концерт на Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров

04 август | 21:00 ч. | Лятно кино " Орфей “

Розалия де Соуза квинтет

05 август | 21:00 ч. | Лятно кино " Орфей “

Концерт на Белослава

Между 26 и 28 август фестивалът ще продължи, този път в село Марково. Сред участниците в програмата ще бъдат Теодосий Спасов, Димитър Льолев и неговия квартет, Дани Белчева, Милен Кукошаров, Мишо Иванов, Димитър Семов и други

Събитието се организира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР