ДНК-то в колата на съвпада с това от лични вещи

...
ДНК-то в колата на съвпада с това от лични вещи
Коментари Харесай

ДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това от лични вещи на Спига

„ ДНК-то в колата на съответствува с това от персонални движимости на Спига “, съобщи заместител градския прокурор Иво Илиев пред БТВ. По думите му към момента оръжието на закононарушението не е намерено. 

„ Определено може да кажем, че (на Алена Щерк) с оглед събраните досега доказателства и последните експертизи е тежка, която е довела до летален излаз ", коментира заместник градския прокурор. Той посочи, че главен обвинен за убийството е.

„ Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е взело участие в осъществяването на това тежко закононарушение “, счита прокурорът. Той посочи, че занапред ще се вършат всички експертизи.

„ Към този миг считаме, че има задоволително доказателства за неговата виновност. Това е повода в действителност той да бъде притеглен като обвинен за осъщественото закононарушение. Има ДНК в колата на разположение от мъжки пол, което съответствува с ДНК-то, взето от негови персонални движимости и  принадлежности. Това ни кара да считаме, че точно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от вкъщи ѝ до местността, където е открито точно с този автомобил “, разясни Илиев. Относно претекстовете за осъщественото закононарушение той уточни ревнивост или неуредени финансови връзки, които ще бъдат изяснявани след това. В момента Спига се намира в арест в италианския град Асколи. Екстрадирането му зависи напълно от италианските правораздавателни органи.

„ Италианското законодателство, в случай че допуснем, че то е синхронизиран с европейското и е сходно с нашето, има два разновидността - в случай че лицето даде единодушие да бъде екстрадирано, може безусловно това да стане в границите на десетина дни, в случай че не даде единодушие, ще се мине по другата процедура, която е по дълга пред съд и може да отнеме до два месеца “, разяснява Илиев.

Прокурорът съобщи, че в неговото ведомство не са получавани сигнали от Алена Щерк за принуждение против Спига.

„ Това не е изяснено изрично, само че доколкото направихме бърза инспекция в прокуратурата, такива сигнали няма. Разбира се, ние ще създадем още по обстойна инспекция и ще установим дали в полицията няма подавани такива сигнали, само че досега аз персонално нямам информация “, увери прокурорът. 

Илиев разяснява и казусът с незаконните погребения край село Клисура и разясни, че към този момент не са открити съучастници на траурния сътрудник Георги Енев.

„ Съучастници в осъщественото закононарушение не ми е известно да са открити досега. Разбира се, в процеса на следствието може да се събират доказателства за такива, евентуално самото закопаване на трупове не е осъществено персонално от него, а от други лица, само че тях по-скоро не мога да ги зачисля към някоя незаконна скица, тъй като надали са знаели за измамите, които той прави с хората “, уточни прокурорът.

Във връзка с изчезналия ИТ експерт Илиев удостовери, че няма нова информация.

„ Работи се по версията за похищение. Най-малкото е извънредно в държанието на едно лице да изчезне, да загуби контакт с околните си, да не го знаем къде се намира и да не работим точно по водеща версия похищение “, разяснява Илиев. Той се надява в скоро време да има резултат в хода на следствието. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР