ДНК тест помогна да се намери дете, отвлечено през 1951

...
ДНК тест помогна да се намери дете, отвлечено през 1951
Коментари Харесай

ДНК тест помогна да се намери дете, отвлечено през 1951 година в САЩ

ДНК тест оказа помощ да се откри дете, отвлечено през 1951 година Когато момчето е на 6 години, то е отвлечено и осиновено от друго семейство, написа Гардиън.
70 години по-късно мъжът е открит, с помощта на онлайн тест за предшественици, остарели фотоси и отрязъци от вестници.
Племенницата на Луис Армандо Албино в Оукланд - благодарение на полицията, ФБР и Министерството на правораздаването - е разкрила чичо си, живеещ на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Албино е пенсиониран пожарникар и деец от морската пехота, който е служил във Виетнам.
63-годишната му племенница Алида Алекин открива Албино и го събира със фамилията му в Калифорния през юни.
Албино е пенсиониран пожарникар и деец от морската пехота, който е служил във Виетнам.
63-годишната му племенница Алида Алекин открива Албино и го събира със фамилията му в Калифорния през юни.
На 21 февруари 1951 година една жена примамва шестгодишния Албино от парка в Западен Оукланд, където той играе с по-големия си брат, и му дава обещание на испански, че ще му купи бонбони. Вместо това тя отвлича роденото в Пуерто Рико момче и го придвижва с полет до източното крайбрежие, където то попада при двойка, която го отглежда като личен наследник.
В продължение на повече от 70 години Албино остава безследно липсващ, само че постоянно е бил в сърцата на фамилията си и негова фотография е висяла в къщите на роднините му, споделя племенницата му. Майка му умира през 2005 година, само че в никакъв случай не губи вяра, че синът ѝ е жив. Полицията в Оукланд признава, че напъните на Алекин „ са изиграли основна роля за намирането на чичо ѝ ".
В архивни публикации на „ Оукланд трибюн " се оповестява, че полицията, бойците от локалната военна база, бреговата защита и други чиновници на града са се присъединили в огромното търсене на изчезналото момче. Според публикациите заливът на Сан Франциско и други водни пътища също са били претърсени. Братът на момчето, Роджър Албино, бил разпитван няколко пъти от следователите, само че разказът му за жена с забрадка на главата, която отвела брат му, не оказва помощ в намирането на изчезналото момче.
Първите призначци, че чичо ѝ може да е жив, идва през 2020 година, когато „ просто за развлечение " си прави онлайн ДНК тест. Той посочил 22% съвпадане с мъж, който в последна сметка се оказал нейният чичо. По-нататъшното търсене по това време не е дало никакви отговори.
В началото на тази година тя и дъщерите ѝ почнали да търсят още веднъж. При посещаване в публичната библиотека в Оукланд тя преглежда микрофилми със публикации от „ Трибюн " - в това число една, на която има фотография на Луис и Роджър - което я убеждава, че е на прав път. Още същия ден тя отишла в полицията в Оукланд.
В последна сметка проверяващите одобряват, че новата диря е основна.
Луис е бил открит на източното крайбрежие. На 20 юни следователите отишли в дома на майката на Алекин и съобщили, че чичо ѝ е открит.
На 24 юни, със съдействието на ФБР, Луис идва в Оукланд с членове на фамилията си и се среща с Алекин, майка ѝ и други родственици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР