ДНК тест доказал, че млада майка си е тръгнала от

...
ДНК тест доказал, че млада майка си е тръгнала от
Коментари Харесай

Размениха две бебета в столична болница, майка два месеца гледа чуждо дете

ДНК тест потвърдил, че млада майка си е тръгнала от болничното заведение с непознато дете. Тя първа се заподозряла, че два месеца гледа кърмаче, което не е нейното. Затова и направила проучването. Социалните ще поемат грижата за двете деца, до момента в който схванат кое на кого е.

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, само че до установяването му се е стигнало при започване на тази седмица.

Заради подозрение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала изработката на ДНК тест. Той е удостоверил, че пеленачето, с което се е прибрала от болничното заведение, всъщност не е това, което е родила.

Младата майка е алармирала болничното заведение, която почнала вътрешна инспекция, предаде  " 24 часа ". Установено било, че номера на гривничката, която се слага на детето при раждане, не подхожда на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени едновременно, са разменени и са дадени на неверните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, потвърдил с решителност, че детето е непознато.

За случая са известени полиция и прокуратура, защото другата майка, за която се счита, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болничното заведение, с цел да й бъде изработен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болничното заведение, си е нейното. Подозренията са, че в болничното заведение бебетата може да са били разменени съзнателно или да е позволена неточност от страна на личния състав.

Очаква се незабавната интервенция на обществените управляващи, които краткотрайно да поемат грижата за двете разменени деца, до момента в който тече дело за установяването на същинските родители на децата.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР