ДНК анализ позволи на испански учени да потвърдят, че прословутата

...
ДНК анализ позволи на испански учени да потвърдят, че прословутата
Коментари Харесай

Специалисти: Изпъкналата челюст на Хабсбургите е заради кръвосмешение

ДНК разбор разреши на испански учени да потвърдят, че прословутата изпъкнала челюст на монарсите от династията Хабсбурги и други необикновени черти на лицата им са свързани с бракове сред родственици, съобщи ТАСС. Изводите на генетиците са оповестени в английското сп. " Annals of Human Biology ".

" Хабсбургската династия била измежду най-влиятелните политически сили в Европа, само че през днешния ден е известна най-много като образец за изродяване. За пръв път успяхме да покажем, че сред израждането и издадената напред брадичка на Хабсбургите съществува директна генетична връзка ", съобщи Ронан Вилас от университета в Сантяго де Компостела.

Династията на Хабсбургите е считана за една от най-могъщите ръководещи семейства в историята на Европа и света, напомня Българска телеграфна агенция.

Освен с удачните съюзи сред династии, тайната на триумфите на Хабсбургите е обвързвана с това, че редовно встъпвали в брак с родственици. Това разрешило на Хабсбургската династия да задържи владенията си, само че в дълготраен проект довело до изродяване. Последният й представител Карлос Втори бил обиден от редица вродени болести и починал на 38-годишна възраст. Историци от дълго време считат ориста му за прегледен образец до какво водят браковете сред родственици. Наскоро Вилас и сътрудниците му дешифрирали генома на Карлос Втори и открили, че по структурата си неговата ДНК не се разграничава от генома на дете, заченато сред брат и сестра. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР