Дните преди студентския празник и по време на самия празник

...
Дните преди студентския празник и по време на самия празник
Коментари Харесай

МВР провери над 300 заведения и хотели преди студентския празник

Дните преди студентския празник и по време на самия празник ще има засилено полицейско наличие в регионите на всички обекти, в които ще се чества. Това оповестиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи.

Те подчертаха, че на 8 декември с изключение на служители на реда, ще има и командировани сили от дирекция " Жандармерия "

В столична дирекция са изпълнени всички ограничения, които да набелязани от министерството. В тази връзка са тествани 312 заведения, хотели и хижи на територията на столицата. Само в 26 от тях са открити, че има резервации за към 2000 гости.

Освен униформени чиновници, ще има и доста цивилни служители на реда.

От полицията чакат епизодични, непланирани незаконни действия от рода на обири на телефони, обири на пари, спречвания, хулиганства.

От Министерство на вътрешните работи поучават студентите при какъвто и да е случай колкото се може по-бързо да се свържат с полицията на телефон 112. За задачата е доста значимо да знаят мястото, където се намират.

От полицията предлагат още да не се оставят скъпи движимости и пари без контрол, както и да не се прекалява с алкохола. Апелират и да се внимава с разходките през нощта.

Пожарникарите са посетили повече от 630 от местата, в които се чака да има скупчване на хора - съсредоточени най-вече в планинските и морски курорти, и в огромните регионални центрове.

При инспекциите е обърнато внимание на основаната организация за обезпечаване на пожарна сигурност, изискванията за сполучлива евакуация и пожарогасене, положението на електрическите и вентилационните съоръжения, на системите за гасене и уведомяване при пожар и за ръководство на пушек и топлота.

В над 120 от тестваните обекти органите са установили отклонения от условията за пожарна сигурност. Най-честите пропуски са свързани с липса или неактуализирани указания за обезпечаване на сигурността, неизправно спешно евакуационно осветяване, непълен брой, необозначени или непроверени уреди за в началото пожарогасене, необозначаване на евакуационни изходи с спешно евакуационно осветяване, потребление на пространства не по предопределение им, липса на инсталирани брави вид " антипаник " на крайните евакуационни изходи и други

В хода на инспекциите са връчени писмени разпоредби, формирани са актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР