Дните преди Коледа са най-стресовите в годината за много хора,

...
Дните преди Коледа са най-стресовите в годината за много хора,
Коментари Харесай

Kои са най-големите ни страхове и притеснения по Коледа

Дните преди Коледа са най-стресовите в годината за доста хора, които се усещат задължени да обезпечат идеалния празник за околните си, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия по поръчка на здравната компания Bupa.

Допитването, обхванало 2000 души, разкрива, че за внушителните 74 % Коледа е най-стресовият интервал поради нереалистичните упования да провеждат фамилния празник по идеалния метод.

Голяма част от хората оповестяват за "самоналожен " стрес.

Едва 9 % от интервюираните споделят, че се усещат подложени на напън от страна на близки и другари да им обезпечат подобаваща зимна отмора с обилие от храна и дарове.

За близо една трета от интервюираните (32 процента) главната паника е, че ще "сгафят " и ще подарят на околните си несъответствуващи дарове. Около една пета (19 процента) от интервюираните признават, че са изключително уплашени от невъзможността да балансират сред професионалните си задължения и празничните упования на околните си.

Въпреки коледния стрес , на който са подложени, близо една трета от жителите на Острова не вършат нищо, с цел да му противодействат. Мотивът им е, че личното им благоденствие не е приоритет в празничния сезон.

Експертите припомнят на хората, които си самоналагат прекомерно високи упования за Коледа и се тормозят дали ще ги оправдаят, че не е належащо да управляват всяка обстановка, нито е срамно да потърсят помощ от близките, и им предлагат да отделят повече време за самите себе си.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР