Дните на старши треньора на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел

...
Дните на старши треньора на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел
Коментари Харесай

Лейкърс се разделя с Франк Вогел след разочароващия сезон

Дните на старши треньора на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел отпред на отбора са преброени, заяви „ Bleacher Report “.

Тази нощ „ езерняците “ отстъпиха със 110:121 при гостуването си на водача в Националната баскетболна асоциация Финикс Сънс, с което изгубиха и теоретични шансове за попадане в плейофите.

Преди началото на сезона управлението на Лейкърс притегли някогашния притежател на премията за „ Най-полезен състезател “ Ръсел Уестбруук, който дружно с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис трябваше да образува страховито трио, което да върне отбора в битката за купата. Това обаче въобще не се получи заради разнообразни фактори, най-много непрекъснатите травми на Дейвис, непостоянството на Уестбруук и откровената липса за сила за игра в отбрана на огромна част от играчите.

Три мача преди края на сезона Лос Анджелис Лейкърс заема 11-о място в Западната конференция с 31 победи и 48 загуби, като „ езерняците “ изгубиха всяка една от последните си седем срещи.

Според американските медии уволнението на 48-годишния Вогел е въпрос на дни, като се чака любимци за вакантната позиция да бъдат наставниците на Юта Джаз - Куин Снайдер, и на Филаделфия 76ърс - Док Ривърс.

Франк Вогел е отпред на Лос Анджелис Лейкърс от 2019 година. Още в първия си сезон той съумя да изведе отбора до купата в НБА, само че в идващите два пристигнаха отпадания от Финикс в първия кръг на плейофите и настоящето некласиране за плейофите. През 2020 година Вогел бе отпред и на един от двата тима в „ Мача на звездите “. За три сезона с Лейкърс той има 125 победи и 97 загуби в постоянния сезон и 18 победи и 9 провали в плейофите.

The Lakers and Frank Vogel are expected to part ways after the season, per B/R’s

Read more here:
— Bleacher Report (@BleacherReport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР