Дните на Петър Волгин в БНР са преброени. Но не

...
Дните на Петър Волгин в БНР са преброени. Но не
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Волгин напуска БНР, става евродепутат от Възраждане

Дните на Петър Волгин в БНР са преброени. Но не тъй като националното радио има намерение да се освободи от скандалния журналист-русофил поради отявлената пропутинска агитация, която организира от ефира на националната медиа години наред, а тъй като ще се кандидатира за евродепутат.

Волгин ще води листата на " Възраждане " за Брюксел като представител на гражданската квота научи сензационно Lupa.bg от свои източници в проруската партия. Предложението му е било отправено персонално от водача Костадин Костадинов още преди няколко месеца, само че водещия изискал известно време да размишления. Очевидно отговора е бил позитивен, тъй като в партията към този момент се знае, че точно Волгин ще предвожда хората на Копейкин за Европарламента. Това изяснява за какво в последно време той си прави каквото пожелае в ефира на националното радио, без изключително да му пука от управлението.

" Волгин е извънредно известен публицист, също така е мощно различим от проруския електорат. Ясно е сигурно, че ще бъде определен за евродепутат, само че въпроса е какъв брой още хора ще вкара в Брюксел. Заветната цел на " Възраждане " е да има най-малко 4-има евродепутати ", коментират политически наблюдаващи.

Нещо повече - водача Копейкин изцяло съществено считал на идните избори за европейски парламент " Възраждане " да е в случай че не първа, то най-малко втора политическа мощ - след ГЕРБ-СДС, изпреварвайки " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", които май ще се явят настрана. Цел на партията е да получи над 18% от вота, като за задачата възнамеряват лидер да им е мощно разпознаваемо лице, каквото е Петър Волгин.

В момента тече люта борба кой да влезе в листите на проруската партия за европейския парламент, допълват още източниците на Lupa.bg. Сигурни до този миг са Цончо Ганев и Николай Дренчев, само че в действителност всички претенденти за евродепутати ще бъдат определени и издигнати от водача Костадин Костадинов.

Основната заплата на един народен представител в Екологичен потенциал е 8757 евро. Заедно с това, те получават и над 4500 евро за разноски за офисите си, или общо най-малко 12 500 евро. Заедно с това членът на Европейския парламент може да получи до 25 хиляди евро на месец за сътрудници. По този въпрос към този момент има кавги в разнообразни страни в Европа и по тази причина от 2009-а е категорично неразрешено пост на помощник да се заема от родственик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР