Дните на Херо Мустафа като посланик на САЩ в България

...
Дните на Херо Мустафа като посланик на САЩ в България
Коментари Харесай

Херо Мустафа си тръгва от България, Джо Байдън я сменя

Дните на Херо Мустафа като дипломат на Съединени американски щати в България са преброени, откакто американския президент Джо Байдън публично номинира различен за дипломатическия пост. Новият фаворит на Байдън е Кенет Мъртън и в случай че номинацията му бъде доказана от Сената, той ще дойде в София като посланик №1 на Съединени американски щати.

Кенет Мъртън е бил дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д’афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, излиза наяве от биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати. Работил е и като основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гении към Държавния департамент, а преди този момент е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.



Кенет Мъртън бе номиниран от Дэо Байдън за дипломат на Съединени американски щати в България

Кенет Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон. Говори хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Носител е на няколко награди поради активността си в помощ на потърпевшите от земетресението в Хаити през 2010 година

Впечатляващата визитка на Кенет Мъртън подсказва, че Америка праща посланик от „ тежката “ артилерия, който да пази ловко ползите на Съединени американски щати и НАТО в България на фона на войната, която води Русия в Украйна. Досегашният дипломат Херо Мустафа встъпи в служба през 2019 година, по време на президентският мандат на Доналд Тръмп.



Херо Мустафа таман научи български и ще би трябвало да си замине...

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР