Дните до началото на Олимпиадата отминават, а в ефира на

...
Дните до началото на Олимпиадата отминават, а в ефира на
Коментари Харесай

С поглед към Токио: Калоян Левтеров за емоциите преди Олимпиадата

Дните до началото на Олимпиадата отминават, а в ефира на " Денят стартира " продължаваме срещите с нашите представители в Токио.

Една от младите ни очаквания в плуването е Калоян Левтеров. Ето какво споделя той за задачите и упованията си преди дълго чакания конгрес.

Българска национална телевизия: Как стартира всичко? Кой те възпламени по този спорт?

Може би едни от основателите, които бяха отговорни за запалването ми по плуването, бяха моето семейство. Майка ми основно, когато бях на дребна възраст тя постоянно ме вкарваше във водата в морето да плавам, в басейните и още от дребен започнах в действителност да ми се отдава, да се отпущам във водата и по този начин започнах все по-спокойно да се натъкмявам към водната среда. За мен плуването е метод на живот. Вече цялостен живот се занимавам с него. Просто не мога да си показва какво ще върша, в случай че в действителност спра да се занимавам с него.

Българска национална телевизия: Сподели ни страстите от спечелването на квотата?

Когато изплувах времето си на 200 тил и видях резултата, не можах да осъзная какво съм постигнал. Сигурно към този момент няколко дни по-късно не можах да го осъзная. Просто бяха едни неописуеми страсти за мен. За първи път ги изживях.

Българска национална телевизия: Успяваш ли да се подготвиш пълноценно за Олимпиадата?

Гледам да съм концентриран в тренировките. Имаме много постоянно лагери. Постоянно сме в разнообразни градове, с цел да упражняваме, само че мисля, че подготовката ще премине обикновено. За мен тази Олимпиада ще бъде по-скоро като опит, тъй като съм към момента доста млад. Там в действителност са едни от най-силните плувци в света. Всички ще са в най-хубавата форма, аз се надявам също да съм в най-хубава форма, само че ще се надявам просто да си подобря времето ида направя най-хубаво класиране там.

Българска национална телевизия: Как виждаш себе си след 10 години?

След 10 години уповавам се към момента да реализирам положителни резултати в плуването. Да съм се построил към този момент като професионален плувец, тъй като това което вършим в този момент занапред стартира. Ние сме при започване на кариерата си. И се надявам просто след 10 години да сме стигнали към този момент в действителност върхови резултати в международният спорт.

Българска национална телевизия: Като за край, на кого би благодарил?

Бих благодарил на родителите си, на моето семейство, на приятелите си. На треньорите, които са ми помогнали през тези години. Защото в действителност беше много дълъг път да стигнем дотук. На федерацията желая да благодаря, тъй като те постоянно са стояли зад нас и са ни помагали. И на всеки един, който ми е оказал помощ по някакъв метод дали ще е в плуването или в живота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР