Дни след връщане на учениците в училище два класа са

...
Дни след връщане на учениците в училище два класа са
Коментари Харесай

Два класа под карантина във Великотърновско заради ученици с COVID

Дни след връщане на учениците в учебно заведение два класа са сложени под карантина във Великотърновско поради възпитаници, диагностицирани с коронавирусна зараза, заяви РЗИ.

Случаи на COVID-19 са открити при дванайсетокласник в СУ " Вела Благоева " гр. Велико Търново и възпитаник от III клас в ОУ " Св. Климент Охридски " - Павликени.

Общо 30 контактни деца и зрелостници минават от присъствено образование в електронна среда. С наставления на РЗИ - Велико Търново са разпоредени спомагателни противоепидемични ограничения, като разчистване и четирикратна стерилизация на всички повърхности и пространства в двете учебни заведения.

58 са новодиагностицираните с COVID-19 за последното денонощие в област Велико Търново.За интервала 02.04.2021 - 15.04.2021 година е регистрирана 14-дневна заболяемост от 396,9 на 100 хиляди души население.

Активните случаи сега са 1410. 263-а пациенти с усложнено протичане на коронавирусната зараза са приети в болница в лечебни заведения, 1147 са в домашна изолираност и лекуване.

Починалите от началото на пандемията към този момент са 534. През последното денонощие в Информационната система за битка против COVID-19 са регистрирани четирима умряли от област Велико Търново - трима мъже, надлежно на 61 година, 69 година и 77 година, и жена на 84 година

Към 16 април в област Велико Търново са сложени общо 16 493 дози от имунизациите против ковид, от които през миналото денонощие - 314.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР