Дни след най-мощния си ядрен опит досега Северна Корея обяви,

...
Дни след най-мощния си ядрен опит досега Северна Корея обяви,
Коментари Харесай

Пхенян заплаши, че готви още подаръци на САЩ

Дни след най-мощния си нуклеарен опит до момента Северна Корея разгласи, че е подготвена да изпрати " още дарове " на Съединени американски щати. 

Това стана ясно от изявлението на посланика на Пхенян към задачата на Организация на обединените нации в Женева Хан Те-сон пред  Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Горд съм да кажа, че единствено преди два дни КНДР сполучливо извърши опит с атомна бомба, предопределена за междуконтинентална балистична ракета, според проекта си за основаване на стратегически нуклеарни сили ", обяви той. 

Неотдавнашните самозащитни ограничения на моята страна са " подаръчен пакет ", предопределен не за различен, а за Съединени американски щати, сподели Хан Те-сон.

" Съединени американски щати ще продължат да получават още такива дарове, до момента в който не престанат с безразсъдните си провокации и с безплодните си опити да оказват напън върху КНДР ", подчерта той. 

Севернокорейският посланик съобщи, че военните ограничения, подхванати от Пхенян, са " израз на политиката на въздържане и на правото на самоотбрана " за да се даде отпор на " непрекъснатото възходяща от десетилетие нуклеарна опасност от страна на Съединени американски щати и на враждебната политика, ориентирана към уединяване на моята страна ".

Той добави, че натискът и глобите в никакъв случай няма да имат резултат върху страната му и КНДР в никакъв случай и при никакви условия няма да заложи своя сдържащ нуклеарен капацитет на масата за договаряния. 

Американският представител на конференцията Робърт Уд пък уточни, че ракетно-ядрената стратегия на Северна Корея е опасност за всички.

" Време е да заявим, че опитите, заканите и дестабилизиращите дейности (на Пхенян) няма повече да бъдат толерирани ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР