Дни след като спечели Награда Пловдив и Наградата на СБП

...
Дни след като спечели Награда Пловдив и Наградата на СБП
Коментари Харесай

Красимир Димовски се завръща с Ловецът на русалки

Дни откакто завоюва Награда " Пловдив " и Наградата на Съюз на българските писатели за " Момичето, което предсказваше предишното " Красимир Димовски показва новата си книга – " Ловецът на русалки ". Един дребен свят, обитаем с огромни хрумвания, прочут от " Момичето, което предсказваше предишното ". Открит и пресътворен с неповторимия жанр на Димовски. Добрият публицист живее по едно и също време в предишното, сегашното и бъдещето.

 

Така от време на време се случва да изпреварва събитията, напълно инстинктивно. " Ловецът на русалки " – три новели за любовта и яростта. Любовта към сътворението – последният ключ, който отваря вратата сред дамата и мъжа. Любовта към властта – последният ключ, който отваря вратата сред индивидите и пъкъла.

Три истории, пропити с мистика, вълшебна еротика и драматизъм, олекотен от хумористичните обстановки, в които изпадат героите, водени от своите пристрастености и желания. Смъртоносният блян на един мъж да владее света, любовният на една жена да владее мъжа и стремежът към свободата носят небосвод на " дребното човечество ", обречено да живее сред Могила и Могилчица...Един дребен свят, обитаем с огромни хрумвания, прочут от " Момичето, което предсказваше предишното ".

 

Открит и пресътворен с неповторимия жанр на Димовски. Красимир Димовски е роден в Асеновград, израснал e в Яврово. Завършил е Чешка лингвистика. Живее и работи в Пловдив. Димовски е разгласил стихове, разкази и новели в литературни издания и в периодическия щемпел. Автор е на сборниците " Ние, кавалеристите " и " Райската градина ". Последната му книга – " Момичето, което предсказваше предишното ", бе отличена с Наградата на Съюз на българските писатели (2021 г.) и Награда " Пловдив " (2021 г.).
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР