Дни след като неприетите от Газпром количества газ за следващите

...
Дни след като неприетите от Газпром количества газ за следващите
Коментари Харесай

Борисов с нов завой за газа, помоли правителството да не се връща към "Газпром"

Дни откакто неприетите от " Газпром " количества газ за идващите 1-2 месеца, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли премиера Гълъб Донев да не се връща към съветската компания.

", че доставките от " Газпром " са доста значими и няма друго решение. Моля ги да не се връщат към " Газпром ". Той се гърчи и пробва да ги отбрани. Кирчо и Асен си късат ризите да защитят ЛуКойл ", разяснява Борисов по време на включване от Бургас.

" Булгаргаз " има контракт с " Газпром " за доставки до края на 2022 година, само че те бяха едностранно спрени от съветската държавна компания в края на април, поради несъблюдение на настояванията за заплащане в рубли.

Служебното държавно управление за доставка на газ, като недоставените количества бъдат разсрочени и за 2023 година, само че без да се продължава актуалният контракт. Наскоро Борисов също предложи разсрочване, само че в по-кратки периоди, като съгласно него по този начин България няма да загуби възможен арбитраж и да заплати газа два пъти. Въпреки че непрестанно повтаря по какъв начин партията му е за диверсификация от съветските доставки, преди седмица той сподели, че договорът с " Газпром " и попита: " С две ръце сме за отричане от Газпром ", но от кое място ".

Борисов разяснява на водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, че през 2011 година пристанището в Росенец е обещано на концесия за 35 години за по 1.5 млн. лева годишно. " Това е единственото пристанище, където нефт може да бъде разтоварен в страната. Монополна точка за вход на нефт в страната е дадена на " Лукойл Нефтохим " за парите, за които се наема три огромни магазина в мола ", сподели Асен Василев.

Борисов уточни, че това не е монополна точка, нефт може да бъде разтоварен и във Варна, а на концесия е дадена екваторията пред пристанището.

" Водата, казано простичко, е държавна благосъстоятелност и ние разрешаваме на корабите да влязат там ", сподели Борисов.

Делян Добрев предложения Петков и Василев на спор за медиаторите

Бившият енергиен министър Делян Добрев пък предложения на спор Асен Василев и Кирил Петков поради изказванията на ГЕРБ за комисиони, получавани при доставките на газ. Заради тези изказвания против Борисов, а заплаши и Добрев с такова. Днес Добрев уточни, че ще е очевидец на Борисов в делото. Според него обаче такова може да няма, тъй като е импортирано в неверния съд - Софийския областен вместо Софийския градски съд, както и не е импортирана таксата от 20 000 лв..

" Има 28%, които надплащаме, вместо да купим непосредствено от " Газпром " на 86 евро. Парите от тези далавери вървят през Газпром-Швейцария и оттова най-вероятно вървят към офшорки на " Промяната ".

Схемата била да се купува от румънския " Газпром ", който е благосъстоятелност на швейцарския " Газпром ", който е благосъстоятелност на съветския " Газпром ". Така за юли се купувал газ за 110 евро. Борисов добави, че поради показаната скица били хакнати сървърите на партията.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР