Дни, след като локдаун за неваксинираните, Австрия реши да затегне

...
Дни, след като локдаун за неваксинираните, Австрия реши да затегне
Коментари Харесай

Извънредно: Австрия обяви пълен локдаун

Дни, откакто локдаун за неимунизираните, Австрия реши да затегне още повече ограниченията против разпространяването на ковид. От понеделник страната влиза в цялостен локдаун, предадоха австрийските медии.

Канцлерът Александър Шаленберг съобщи, че локдаунът ще продължи най-малко 10 дни. Причина за налагането на драконовските ограничения е разпространяването на ковид, което бележи растеж през последните дни. До момента изцяло имунизирани са 65% от жителите на Австрия.

„ Не желаеме пета вълна “, сподели канцлерът след среща с губернаторите на деветте австрийски провинции. Редица други европейски страни също постановат строги ограничавания поради разпространяването на ковид. Канцлерът съобщи също по този начин, че е стартирана законодателна самодейност да се наложи наложителна имунизация в страната. Това се чака да стане от месец февруари следващата година. С това решение Австрия ще се трансформира в първата страна от Европейски Съюз, която вкарва наложителна имунизация.

Необходимостта от фрапантните ограничения федералният канцлер обоснова с обстоятелството, че разяснителната акция, която продължава няколко месеца за да се убеди към 35 % от популацията да се имунизира, не е дала резултат и строгите ограничения са наложителни заради липса на възприятие на взаимност и лековерие у една част от популацията. Канцлерът означи, че в тази посока са работили и избрани политически сили. Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн акцентира претовареността на здравната система и прикани неимунизираните да не излагат на заплаха себе си и своите близки, и акцентира смисъла на третата доза за основаване на дълготраен имунитет.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР