Дни след героизма си в Украйна отборът на Аталанта преклони

...
Дни след героизма си в Украйна отборът на Аталанта преклони
Коментари Харесай

Аталанта най-накрая си тръгна победен в калчото

Дни след героизма си в Украйна тимът на Аталанта преклони глава при визитата си на Болоня в среща от 16-ия кръг на Серия “А”, отстъпвайки с 1:2. Това е първа загуба на “черно-сините” като посетители в шампионата на Италия този сезон. Родриго Паласио (12’) и Андреа Поли (53’) дадоха добра преднина на домакините, а отборът от Бергамо съумя само да понижи посредством Руслан Малиновски (60’). По този метод Аталанта е на 6-а позиция преди останалите дуели, а съставът на Синиша Михайлович се изкачи до 11-о място, на 2 точки от Милан.

THE DALL'ARA ERUPTS

Three points, three wonderful points!

FORZA BOLOGNA! #BolognaAtalanta 2-1 pic.twitter.com/DrMtcOaKyH
— Bologna FC 1909 (@BolognaFC1909en) December 15, 2019
В сряда футболистите на Джан Пиеро Гасперини разрушиха Шахтьор (Донецк) с 3:0 като посетители и се класираха за 1/8-финалите в Шампионската лига. Днес треньорът направи единствено две промени в стартовия си състав и сякаш играчите му бяха изморени. Двубоят за Аталанта може да се раздели на две - до влизането на нападателя Муса Бароу и по-късно.

Болоня дръпна с два гола след попадения на Паласио и Поли. Секунди след втория гол Бароу се появи на терена и незабавно преобрази тима си. Младият гамбиец асистира на Малиновски за гола в 60-ата минута, а по-късно се трансформира в най-сериозният проблем на отбраната на домакините. Африканецът обстрелваше вратата от всевъзможни положения, само че пропускаше всички изстрели. В 68-ата той беше преодолял вратаря, само че в последния миг Данило почисти топката.

След това Бароу съумя да изкара червен картон на въпросния Данило, който беше отхвърлен в 89-ата минута за два жълти картона в границите на три минути. Африканският щурмовак на Аталанта изпусна отлични шансове в 78-ата и 87-ата минути, като в последна сметка това се оказа решаващо и успеха остана в Болоня.



СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Серия А 16 кръг, неделя 15 декември  Болоня 2:1краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР