Дни преди второто издание на професионалната бойна гала вечер по

...
Дни преди второто издание на професионалната бойна гала вечер по
Коментари Харесай

Макс Сподаренко от Беларус дни преди SENSHI: Готов съм за всичко на ринга!

Дни преди второто издание на професионалната бойна церемония вечер по кикбокс, муай тай и киокушин SENSHI беседваме с един от основните бойци – Макс Сподаренко от Беларус. Той е най-хубавият кикбоксьор на страна си, притежател е на международна и европейска купа и има зад тила си десетки медали от разнообразни шампионати. Професионалният му връх е 34 борби, измежду които 23 победи и 11 загуби. На 20 април в зала „ Арена Армеец “ Сподаренко ще се изправи против капитана на националния ни тим по кикбокс Атанас Божилов в дуел за Световния пояс на WAKO PRO. Вижте какво разкри и боецът от Беларус както за идния мач, по този начин и за себе си:

- Г-н Сподаренко, на 20 април следва да се изправите на кръга на SENSHI в дуел за Световния пояс на WAKO PRO против един от най-хубавите български кикбоксьори Атанас Божилов. Какви са упованията Ви за мача?

- Много съм благополучен, че ще се удрям на церемония вечерта SENSHI и още повече – че имам опцията да се състезавам не за каква да е купа, а за Световния трофей на WAKO PRO. Предизвикателството ще бъде огромно и съм сигурен, че нашият мач ще бъде най-атрактивната борба за вечерта. Готов съм за безусловно всичко на кръга.

- Разкажете ни малко повече за подготвителния ви режим.

- Подготвям се извънредно съществено. Тренирам два пъти дневно, шест пъти в седмицата.

- Как решихте да се захванете с кикбокс? Кога влязохте в залата за кол път?

- Всичко стартира с помощта на татко ми. Той е индивидът, който ме въодушеви да стартира да се занимавам с кикбокс. Самият той е някогашен боен и постоянно ме е учил да не се отхвърлям и да се боря. Когато бях на 10 години той ме заведе на подготовка по кикбокс и в действителност от там потегли всичко. Сега, години по-късно, не мога да си показва да не се удрям на кръга.

- Това, че татко Ви е някогашен боен, смятате ли, че е повлияло по някакъв метод на тренировките Ви и като цяло на кариерата Ви?

- Баща ми постоянно е следял както тренировките, по този начин и развиването ми доста от близко. Не знам дали тъй като е някогашен боен или тъй като ми е татко, само че несъмнено това имаше резултат. Той ме научи в никакъв случай да не демонстрирам уязвимост, даже на кръга. Това е урок, който ми е помагал в доста сложни обстановки.

- Срещу кого е бил най-тежкият Ви дуел?

- Всяка среща има своята специфичност, само че изрично най-оспорваният мач в спортната ми кариера до момента беше през 2013 година. На Световно състезание тогава се изправих против Магомед Магомедов от Русия.

- Как бихте описали накратко всичко, което се случва, до момента в който сте на кръга?

- Преодоляване на себе си.

- Имате ли кумир измежду кикбоксьорите?

- Когато бяха младеж, доста харесвах Бадр Хари. Сега нямам идоли. Обичам да виждам хубави, забавни мачове и да се изучавам от тях.

- Самият Вие в миналото вдъхновявали ли сте някого да се захване с кикбокс?

- Да, изрично. Отначало приятелите ми, хората, които бяха към мен, се възпламениха по кикбокс. Когато видяха от близко целия развой и цялата тръпка, която го съпътства– от подготовката в залата, през стъпването за пръв път на кръга до първата победа, самите те започнаха да упражняват. За мен беше голяма изненада и когато напълно непознати, които просто са гледали мои мачове, започнаха да ми пишат, че ги въодушевявам. Чувството е доста прелестно.

- Разкажете ни кой е Макс Сподаренко отвън кръга.

- Както може да си визиите нямам доста свободно време. Когато не съм на съревнование или не упражнявам, обичам да рисувам. Завършил съм художествено учебно заведение и рисуването в действителност е втората ми пристрастеност. Много обичам и да чета и най-много исторически книги.

- Участвали сте в световноизвестните кикбокс шампионати W5 и си печелил десетки шампионски трофеи както на аматьорския, по този начин и на професионалния кръг. Каква е тайната за триумфа на всеки кикбоксьор?

- Тайната е да си предан на това, което правиш и да го правиш със пристрастеност. Всичко останало е въпрос на опит, малко шанс и доста, доста подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР