Дни преди Великден цената на агнешкото тръгна нагоре. В момента

...
Дни преди Великден цената на агнешкото тръгна нагоре. В момента
Коментари Харесай

Цената на агнешкото тръгна нагоре: стига 30 лв. за килограм

Дни преди Великден цената на агнешкото потегли нагоре. В момента приблизително килограмът се продава за 25-26 лева Всяка година по празника консумираме към 500 хиляди агнета. От фермите сега кг живо тегло се продава сред 10 и 12 лева, т.е. с към 2 лева повече от м.г.

От сектора още веднъж предизвестяват, че македонско агнешко на по-ниски цени може да залее пазара, въпреки че страната стегна контрола. Цените на вносното месо са към 30 % по-ниски. Проверки за качеството и сигурността на месото започнаха и от организацията по храните. Има ли риск рисково месо да доближи до пазара и до каква степен ще стигнат цените на агнешкото до края на седмицата?

„ Цената е висока, то е ясно, само че събитията са такива, би трябвало да се спазят традициите ”, споделя пред Нова тв консуматор.

Красимир Кирилов отглежда отглежда към 80 овце в Арбанаси. За да се оправи с всички разноски, тази година ще продава агнетата една концепция по-скъпо.

„ При нас, във фермите, цените няма по какъв начин да лавират. Ние сме определили твърда цена сред 10, 12 лева Това е истинко българско месо, два лв. е разликата – 8-10 лева вървяха предходната година ”, споделя Кирилов.

В магазинната мрежа цената ще варира сред 25 и 30 лева – ще зависи от размера на агнетата. По-малките ще доближават цена 30 лева, тъй като рандеманът там е по-малък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР