Дни преди старта на новата учебна година две видински училища

...
Дни преди старта на новата учебна година две видински училища
Коментари Харесай

Две видински училища получават близо 300 000 лева за нови спортни площадки

Дни преди старта на новата образователна година две видински учебни заведения получават близо 300 000 лв. за създаване на нови спортни площадки. Това са ОУ „ Любен Каравелов “ и ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “. Те ще получат надлежно 152 530 и 143 755 лв. от бюджета на Министерство на образованието и науката.
С новите площадки двете учебни заведения ще разполагат със модерни условия за спорт навън, оповестява на формалния си уебсайт МОН.  Целевите средства в размер на 15 млн. лв. са по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения, гласувани от Правителството на последното им постоянно съвещание.
От Министерството на образованието и науката осведомиха, че общо 69 000 възпитаници в страната, учащи се в 132 учебни заведения, ще спортуват на нови площадки. За задачата с държавното решение 12 701 518 лв. се дават на 77 общини. С тях ще бъдат построени нови спортни площадки в 60 общински учебни заведения, а в други 50 площадките ще бъдат главно ремонтирани. 2 060 593 лв. се отпускат за 20 държавни учебни заведения към Министерството на образованието и науката.
Целта на програмата е възстановяване на спортната просвета на учениците посредством създаване, разширение и модернизиране въз основата на учебните заведения. С нейното осъществяване ще се подобрят изискванията за осъществяване на образователните часове по физическо образование навън, както и на спортни действия отвън образователния проект. 237 889 лв. са обезпечени за построяването на площадки за спорт и в две държавни учебни заведения към Министерството на културата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР