Дни преди протестите в София, преговорите между браншовите органицации и

...
Дни преди протестите в София, преговорите между браншовите органицации и
Коментари Харесай

Събев: Има мерки, с които ще отговорим на исканията на превозвачите |

Дни преди митингите в София, договарянията сред браншовите органицации и министъра на превоза не престават. Това разяснява Николай Събев в Русе. Той сподели, че има ограничения, с които държавното управление ще отговори на настояванията на сектора. По думите му срещите му с превозвачите не са спирали.

" Министерството на финансите ще излезе идната седмица със антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтригуваните страни. Той има за цел да стабилизира цените, тъй че да бъдат елементарно прогнозируеми от страна на бизнеса и жителите. Ще има ограничения, дано да ги видят - съгласно мен ще са удовлетворени ", сподели той.

Антиинфлационният пакет визира горивата, акцизите и биодобавките и той сигурно ще се хареса на превозвачите, добави Събев.

" Лошото е, че фокусът от това да работим по правната рамка, с която можем да им облекчим резултатите от използването на пакет " Мобилност ", при която можем да ускорим придвижването на превоз и хора през граничните пунктове на България, която подсигурява действие на една национална транспортна скица, която ще обезпечи по-добра подвижност на българите, върху това не желаят да приказваме, а аз единствено за това приказвам ".

По мотив обвиняванията от страна на компания " Юнион Ивкони ", че против тях се води целенасочена акция, министър Събев отговори:

" Крадецът вика: " Дръжте крадеца ". Вижте, от предходната седмица ние имаме среща с тази неправителствена организация, наречена БОЕЦ. Има задоволително сигнали, които са подадени от БОЕЦ. Няма нищо инцидентно. Ние работим по тези сигнали, и други ".

Министърът на превоза Николай Събев разгласи, че от през вчерашния ден е предоставен ремонта на прохода " Витиня ", а през юли ще стартира рехабилитация на " Дунав мост ", в случай че румънската страна съблюдава периодите за стартиране на фериботната линия сред Русе и Гюргево, която да поеме трафика през реката.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР