Дни преди първия учебен ден много от пешеходните пътеки край

...
Дни преди първия учебен ден много от пешеходните пътеки край
Коментари Харесай

Обновяват пешеходните пътеки във Варна

Дни преди първия образователен ден доста от пешеходните пътеки край учебните заведения и детските градини във Варна са в неприятно положение. На места боята е изцяло изтрита. Има сектори, където липсват пътни знаци, които да алармират, че наоколо пресичат деца.

Варна

Много родители се тормозят по какъв начин децата им ще пресичат натоварените улици във Варна, с цел да стигнат до учебно заведение.
Трябва повече указателни табели - Внимание, светлинни индикации, тъй като децата бързат, хората са забързани и да има нещо, което да покачва тяхното внимание.
Има пешеходни пътеки, които са изцяло заличени. За тях липсва и сигнализация. Така освен децата, само че и възрастните мъчно могат да се ориентират къде е разрешено и безвредно да се пресича.
Надявам се преди образователната година да се възобновят, с цел да може децата да ги виждат отдалеч и да знаят, че оттова би трябвало да се пресича.
Пътната маркировка не всеки път стопира водачите на коли. Докато снима, екипът ни видя по какъв начин водач мина с гневна скорост през пешеходна пътека до една от детските ясли във Варна. От Общината обявиха, че обновяването на пътната маркировка към този момент е почнало и ще завърши до 15 септември. Ще бъдат възобновени и всички предупредителни пътни знаци към образователните заведения в града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР