Дни преди националното външно оценяване за учениците от 7- ми

...
Дни преди националното външно оценяване за учениците от 7- ми
Коментари Харесай

Започна търговия с отговори за матурите за седмокласниците СНИМКИ

Дни преди националното външно оценяване за учениците от 7- ми и 10-ти  клас офертите с отговори за матурите започнаха да валят. Из обществените мрежи се въртят голям брой профили за продажба на отговори за изпитите, които ще се проведат на 13-ти и 16-ти юни.  Въпреки множеството измами  през годините, възпитаници към момента рискуват да изпратят сума на неизвестено лице, против „ издържани изпити ”. В множеството случаи обаче,  явяващите се на изпит остават разочаровани, тъй като не получават обещаното, а някои от тях даже са залъгвани с неверни отговори, написа



До медията постъпи сигнал от четец, който твърди, че се е натъкнал на профил в Инстаграм под името “maturi2023_ ”, който предлага правилни отговори за националното външно оценяване, което ще се организира след дни. В описанието на профила се споделя, че отговорите, които се дават са доказани от учители, а в случай че инцидентно не изкарате високата оценка, за която подсигуряват,  парите ще ви бъдат върнати. Към промоцията е конкретизирано, че влиза и текстът, който ще се падне на 2-ри модул.

Профилът е качил и разказани цени, а отговори за едната матура ще ви коства скромните 70лв. Ако имате предпочитание за тези по математика цената ще ви бъде общо 130 лв..  Лицето, което поддържа профила ясно е упоменало, че сумите се примат единствено посредством PayPal или заплащане в криптовалута. Интересното е, че основателите на профила са се насочили към  Тик-ток, с цел да могат да се попуяризират измежду по-млада публика и да подлъжат все някого. Тук описанието е много по-интересно, като се дава обещание съвършено бъдеще в случай че им се довериш. Измамата може да бъде забелязана с просто око, тъй като основателите на акаунта подсигуряват, че в случай че отговорите се укажат неверни парите ви ще бъдат възобновени в троен размер. Как по тъкмо вие сте застраховани в тази обстановка не излиза наяве.



Иновциите в тази процедура не стопират до тук. Читателят споделя, че към този момент има основан и развъртян Телеграм канал, в който може да влезеш и да видиш разнообразни предложения за отговори. Може би измамниците са избрали тъкмо тази платформа тъй като анонимността е обезпечена, а приложението е познато като такова, което пази известията. От фотосите изпратени до медията ни се вижда по какъв начин в канала са добавени група от хора, някои от които са записани с псевдоними.

„ Недопустимо е това да продължава и да подвеждат децата. Не е това методът! ” Твърди ядосано мъжът.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР