Дни преди Националния празник в град Шипка е студено, със

...
Дни преди Националния празник в град Шипка е студено, със
Коментари Харесай

Снежна виелица може да отмени тържествата на Шипка

Дни преди Националния празник в град Шипка е студено, със сняг и вятър. Проходът първоначално е мъчно пристъпен, сподели за Българска телеграфна агенция кметът Василка Панайотова в последния ден на февруари. Тя посочи, че са подготвени за Трети март, само че се притеснява, че времето може да заплаши празничната стратегия.

С „ Национален площад общобългарски “ и засаждането на 144 дръвчета - толкоз, колкото години са минали от Освобождението, ще бъде маркиран Националният празник на България Трети март в град Шипка. Специален посетител на площада ще бъде националната певица Димана Боянова.

По традиция празничният ден ще стартира с тържествена Света литургия и камбанен звън в храм-паметника „ Рождество Христово “.

На концерта за Трети март ще бъдат оповестени спечелилите в първия народен конкурс „ С България в сърцето ми “ за стихотворение, ария и танц. В първото издание на състезанието за художествено слово, ария и танц над 200 индивидуали участници и групи от детски градини и школи към читалища са изявили предпочитание за присъединяване и са изпратили клипове с осъществяванията си. Ще бъдат връчени оценки в трите посоки в две възрастови групи - до 8 и до 13 години, за първо, второ и трето място и поощрителни награди, посочи кметът на Шипка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР