Дни преди началото на Уимбълдън Новак Джокович реши да се

...
Дни преди началото на Уимбълдън Новак Джокович реши да се
Коментари Харесай

Близо до съвършенството: Джокович даде само 3 гейма в първия си мач на трева за сезона

Дни преди началото на Уимбълдън Новак Джокович реши да се включи в демонстративната конкуренция в Хърлингам - Giorgio Armani Tennis Classic, с цел да натрупа известна игрова процедура на трева преди третата " мейджър " конкуренция за сезона. В първия си дуел 20-кратният първенец от Шлема сподели чудесно равнище на игра и обнадежди почитателите си за положително показване на Откритото състезание на Англия, където през тази година ще опита да завоюва трофея за четвърти следващ път.

Днес противник на международния №3 бе Феликс Оже-Алиасим, който обаче не съумя да се опълчи сполучливо на устремения сърбин и по-късно повече от 70 минути престой на корта бе завършено безапелационното 6:2 6:1 в интерес на любимеца. Следващият мач на Ноле ще се състои в петък, като съперникът му следва да бъде оповестен.

Крайният резултат на откриващата част не отразява обективно случилото се, защото в огромни интервали от нея канадецът съумя да окаже опозиция на именития си съперник. Джокович сложи стремително начало, пробивайки Оже-Алиасим още в първия му сервис гейм, само че в идващите си две подавания на собствен ред бе изправен пред общо пет брейкболаа. Бившият №1 обаче сподели класата си и бързо отстрани заплахите, след което дублира задатъка си от пробив, с цел да поведе с 5:2 и да предреши изхода на сета.

Подемът в играта му се придвижи и във втората част, където сърбинът продължи да показва непоклатимост от главната линия, а в същото време доста увеличи успеваемостта си на начален удар, което се оказа основно за триумфа. Той загуби едвам три точки на личен сервис, а също по този начин отбрани реномето си на един от най-добре посрещащите тенисисти в Тура, с цел да запише пет следващи гейма на сметката си и скоропостижно да постави точка на срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР