Дни преди началото на сезона в Банско - заведенията там

...
Дни преди началото на сезона в Банско - заведенията там
Коментари Харесай

Сезон без туристи: Отворени хотели, затворени ресторанти

Дни преди началото на сезона в Банско - заведенията там затвориха порти. Но оръдията за сняг по пистите работят и чакат гости.

Тази година Юлия Попова и децата и трябвало да честват - годишнината на механата си, отворена от роднините им преди 2 века.

Снимка: bTV
Механа нощес за последно е приемала туристи. Остава затворена най-малко през идващите три седмици.

Масите са празни, а тези в стаите за посетители - заредени.

„ Бански гозби, каквото си поръчат хората, да могат да го употребяват в стаята при съблюдаване на всички ограничения “, сподели Юлия Попова, притежател на кръчма и къща за посетители.

Снимка: bTV
Обичайно по празници в друго заведение нито едно от 150 места не остава незаето.

„ Сега анулираме всичко, започнаха позвъняванията, но какво ще вършим, плахите резервации, които ги имахме в този момент, към този момент биват канселирани и за празниците, и за Нова година, те споделят хората, ами в случай че продължи - какво вършим? “, разяснява Малин Бистрин.

Бизнесът желае смяна на рестриктивните мерки, изключително за заведенията за хранене към хотели.

„ Не считам, че е съответстващо 15 индивида да се съберат в една стая като частно празненство и тези 15 индивида да се съберат в ресторант от 50 места, спазвайки рестриктивните мерки, несъмнено “, разяснява Рая Вълкова, туритически бизнес - Банско.

След дни кабинките на лифта в Банско ще тръгнат към пистите, обработени с две нови машини и 20 нови оръдия за сняг.

Снимка: bTV
„ Кабината събира 8 индивида, от време на време те са по-малко, целесъобразно е да е със свалени прозорци, всички би трябвало да бъдат с маски. Кабината ще се дезинфекцира 3 пъти дневно. На въжените линии също би трябвало да са с маски и към този момент на пистите, който, както реши “, съобщи Иван Обрейков, ЮЛЕН.

Вместо да се хранят в заведенията на пистата, туристите ще си носят сандвичи - най-малко до 21 декември. А Юлия се надява към единствената към този момент резервация за Нова година да се прибавят други.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР