Дни преди началото на Мондиал 2022 във ФИФА са били

...
Дни преди началото на Мондиал 2022 във ФИФА са били
Коментари Харесай

Във ФИФА са били уведомени за големия брой дузпи, които се дават за Катар

Дни преди началото на Мондиал 2022 във ФИФА са били сигнализирани за подозрително огромния брой дузпи, които са били дадени за домакина на шампионата Катар в подготвителните му контроли през тази година, написа “Дейли Мейл ”.

Един от сътрудниците на ФИФА за интеграцията е алармирал международната централа за извънредно огромния брой дузпи в интерес на Катар в контролите на отбора през актуалната година, които също били прекалено много. Правдоподобността на обвиняванията обаче не била доказана. Голяма част от инспекциите се изиграли при закрити врата и не са били предавани по малкия екран. Дори наблюдаващите от партньорските организации на ФИФА са изпитвали усложнения да събират информация за въпросните контроли. Според сигнала до централата дузпите били за да се подкрепят резултатите на арабската страна в тези мачове.

От март насам Катар изигра цели 11 контроли против България (2:1), Словения (0:0), Лацио (0:0), Фиорентина (0:0), Хърватия U23 (0:3), Канада (0:2), Чили (2:2), Гватемала (2:0), Хондурас (1:0), Панама (2:1) и Албания (1:0). Равносметката от тях е 5 победи, 4 равенства и 2 загуби. Във въпрсните дуели са били отсъдени общо 4 дузпи за Катар: 1 против България, 2 против Гватемала и 1 против Албания, като всички те са били маркирани. Интересното е, че дузпите за техните съперници са били повече - 5 (за Лацио, Хърватия U23, Чили и Панама - две), само че цели 3 от тях са били пропуснати.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР