Дни преди коледните си концерти с Разградската филхармония с диригент

...
Дни преди коледните си концерти с Разградската филхармония с диригент
Коментари Харесай

Васил Петров с нова песен за Рождество Христово

Дни преди коледните си концерти с Разградската филхармония с диригент Левон Манукян и звездата на Арменската опера Хасмик Харутюнян на 21 декември в Силистра и 22 декември в Разград, Васил Петров пусна нова ария и видео към нея за Рождество Христово. Тя носи заглавието " Зима " и е изпълнена дружно с младите гении на XS Artists Music School - Аглея Канева, Валерия Стоянова и Сара Пейчева, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен управител.

Видеото към песента разкрива снежни коледни картини из столичните улици и празничния уют към елхата, а финалът ни припомня, че светът е хубав и Творецът е жив.

" Зима " изпълва сетивата с мекотата в гласа на Васил Петров и с чувството за непосредственост и деликатност, които са негов музикален почерк. Нежна балада, която се разпростира в суинг и чуваме в тригласие свежите гласове на Аглея, Валерия и Сара. С тази ария Васил Петров освен дава многообразие с този ексцентричен метод, само че и прави празника да звучи безконечен - непроменяемо магичен, приютяващ и изпълнен със смисъл. Песен, която носи чувство за обич, с надълбоко възприятие на признателност и деликатност, от която бликва наслада с раждането на Твореца.

Стиховете са на Архимандрит Серафим (Алексиев), а музиката и аранжиментът към песента са на Васил Петров. На китарата е Стойчо Стоянов, а видеокадрите са дело на Михаил Янакиев. Постпродукцията на аудиото и видеоклипа е направена от Стойчо Стоянов, Михаил Янакиев, XS Artists Music School. Продуцент е Маргарита Тошева, а продукцията се реализира с поддръжката на Националния фонд " Култура " по програмата " Музикални начинания ".

З И М А

Сред снощния сняг
светът е без бряг.
На леки крила
долита мъгла.

Полето е сънно,
небето - бездънно.
Елхите, дъбът
в брилянти блестят.

Каква хубост,
разлята в света!
И усеща сърцето,
че там, във небето
над свода хубав
Творецът е жив.

Васил Петров и художничката Любена Фокс ще отпразнуват третия ден от Рождество Христово с извънредно събитие, концерт-изложба в Арт-галерия " Анел " в хотел " Анел " в столицата на 27 декември, оповестява ВИП Комюникейшън. От 18 ч. е откриването на изложбата на младата художничка, която рисува като старите майстори, а от 19 ч. ще стартира специфичната Коледна стратегия на обичания артист. Фонд за изкуство и просвета " Ангел Симеонов " поддържа артистите в Коледната вечер.

Васил Петров ще показа най-любимите си Коледни песни от американската, европейската и българската класика. За първи път онлайн ще извърши нови авторски Коледни произведения, както и ария по текст на Ангел Симеонов и музика на композитора Росалин Наков. Заедно с надарените музиканти Мирослав Турийски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас), Васил Петров ще изпее " White Christmas ", " Jingle Bells ", " Ave Maria ", " Hаve yourself a Merry Little Christmas ", " The Christmas songs ", " Winter wonderland ", " Рождество Христово " и други в обкръжението на брилянтните платна на Любена Фокс в типичен натурализъм - живопис. Картини, които изобразяват човешките страсти и употребяват предметната символика като изразно средство.

Новата ария " Зима " на Васил Петров и видеото към нея!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР