Дни преди Коледа ви срещаме с Явор Боев. Той е

...
Дни преди Коледа ви срещаме с Явор Боев. Той е
Коментари Харесай

Празничното чудо на фамилия Боеви

Дни преди Коледа ви срещаме с Явор Боев. Той е на 12 години и е прелестен, ученолюбив и постоянно ухилен. Заедно с майка си Милена и татко си Асен, са едно от хилядите фамилии, подкрепени и тази година от дарителската акция Българската Коледа.

Семейство Боеви има нелека орис, само че не тъгата е водеща в нея. Точно противоположното - без значение от всички провокации, пред които са сложени тримата, борбата за по-добър живот сякаш на инат е поставила непрекъснати усмивки на лицата им.

Милена и Асен умерено могат да бъдат разказани като герои на сантиментален филм. Влюбени още от гимназията, двамата градят общо бъдеще, а той предлага брак точно на рождения ден на ученическата си обич. Двамата обаче по този начин и не съумяват да станат трима в продължение на шест години, макар че няма явни медицински аргументи за това. Накрая пробват инвитро и чудото е реалност. Успех още от първия път, а положителната новина е двойна! Боеви чакат близнаци, без да подозират, че ориста е подготвила тежко тестване.

" Бяхме извънредно щастливи, когато разбрахме, че чакаме близнаци. Направиха ни генетичен разбор. Нямаше никакъв проблем. Децата вървяха доста добре " - споделя Милена Боева.

Но в края шестия месец Милена получава мощни контракции и преждевременното раждане е без конкуренция. Стечение на събитията трансформира идващите месеци и години в призрачен сън. По медицински индикатори Милена би трябвало да роди посредством секцио, само че по време на раждането в болничното заведение липсва разполагаем анестезиолог. Естественото и прибързано раждане обаче води до кръвоизливи в мозъка на двете деца и тежки последици. Семейство Боеви губи сина си Ясен още в 23-тия ден след раждането му, само че и до през днешния ден Милена има вяра, че той дава мощ и закриля брат си Явор.

" От самото раждане Явор има невероятна мощ на духа. Той живее втори живот. За тези 12 години той има общо шест интервенции "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР