Дни преди да настъпи пролетта, цветно настроение в библиотеката ще

...
Дни преди да настъпи пролетта, цветно настроение в библиотеката ще
Коментари Харесай

Книга на Мадлен Алгафари и пролетна изложба представят в библиотеката във Враца

Дни преди да настъпи пролетта, цветно въодушевление в библиотеката ще донесат картините на художничката Феня Каранейчева и срещата със слънчевото момиче от Враца - психотерапевтът и публицист - Мадлен Алгафари.

На 15 март (сряда) Читалнята на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ - Враца ще се извърши с хубост от творчеството на двете дами.

В 17.30 ч. в града ще дойде известната психотерапевтка Мадлен Алгафари, с цел да показа новата си книга „ …И заживели щастливо… “.
„ И заживели щастливо е книга за персоналната отговорност. Щастието не се продава на кг, нито подарява. Приказните герои минават тествания, с цел да заживеят щастливо. А заживееш ли щастливо, минаваш сполучливо през тестванията ”, споделя за книгата си авторката.

На повече от 800 страници Алгафари преглежда тематики, вълнуващи и засягащи съвсем всеки човек. В нея се приказва за флирта, за избора на сътрудник, за упованията в двойката, съвместимостта на характерите, грешките в партнирането, взаимната поддръжка и рецесиите в връзките, за изневярата и ревността, прошката и втория късмет. Отделено е внимание на токсичните и отворените връзки, сексуалността, самотата, стадиите на връзките, балансирането сред работата и персоналния живот, освобождението от минали контузии, вярата в щастието и други

Мадлен Алгафари приключва Езиковата гимназия във Враца. Дипломира се в СУ „ Св. Климент Охридски ” със компетентност „ Психология ” и по едно и също време в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ” със компетентност „ Режисура за трагичен и куклен спектакъл ”. След дипломирането си работи в Българска национална телевизия като редактор и водещ. През 2003 година Алгафари издава първата си книга „ Мира нямам ”, а след нея още над 10 заглавия, измежду които „ Вяра имам ”, „ Всички можем да летим ”, „ Приказки за пораснали деца ”, „ Как да се разболяваме качествено ”, „ От какво ще кажат другите до какво предпочитам аз ”, „ Чувствам, затова съм ”, „ Пътят на сърцето ”, „ Поправителен за родители - погрешните вярвания за възпитанието ” и други

Мадлен е член на Българската асоциация по психотерапия, на Европейската асоциация по психотелесна терапия, на Управителния съвет на Института за психотелесна терапия, основен редактор на международното списание по психотелесна терапия IBPJ, издавано от Европейската и Американската асоциации по психотелесна терапия.
Омъжена е за режисьора Нидал Алгафари, с който имат щерка и наследник.

Минути преди началото на срещата, в 17 ч., ще бъде публично открита изложбата „ Пролетни нюанси “, която включва 14 картини, рисувани с акрил и смесени техники.
Автор на творбите е Феня Каранейчева от Мездра.
Картините са с пролетна тема, носят светлина, разноцветност и зареждат с сила и позитивизъм.
" Посланието ми към всички, които ще посетят изложбата е да бъдем един за различен мотивация, а не проблем! Да се поддържаме и да си оказваме помощ. Пролет е, дано всичко, до което се допираме носи усмивки, топлота и поддръжка ", сподели авторката на изложбата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР