Дни преди 15 септември у нас се търсят учители в

...
Дни преди 15 септември у нас се търсят учители в
Коментари Харесай

Образователният министър: Търсят се учители в близо 500 училища и детски градини

Дни преди 15 септември у нас се търсят учители в 448 учебни заведения и детски градини. Това съобщи пред просветителният министър Сашо Пенов.

Става въпрос за преподаватели най-вече по осведомителни технологии, математика и непознати езици. Но за непрекъснат дефицит на фрагменти не може да се приказва, добави Пенов.

" Недостиг е когато не сме обезпечили редовно нужните учители, което да докара до неспособност да се организира образователен развой. Има незаети места - от над 3000 институции става дума за 400. Обикновено това са по осведомителни технологии, математика и езици. Това са умения, които се търсят освен в учебната среда и мрежа, а и в доста други публични области. Това се преодолява посредством прелест на учителската специалност. Не е обвързвано единствено с възнагражденията, а и с високите публични упования от учители и шефове ", съобщи просветният министър.

Навсякъде образователната година ще стартира присъствено. Според министъра това е формата на образование, която подсигурява естественото развиване на образователния развой, на отношението сред деца и учители. " Само в краен случай, когато ситуацията е такава, че не може обективно да се продължи образователния развой, ще се премине към електронна среда. А когато имаме 2-3 деца от паралелка са инфектирани, ще се изолира самата паралелка. Останалата част от учебното заведение ще продължи да работи ", добави той.

Образователният министър съобщи, че дружно с локалната власт в Карлово наблюдават обстановката. Към този миг образователната година в наводнените села ще стартира по график. " Казаха, че имат подготвеност да стартират образователния развой присъствено. Ние подпомогнахме възобновяване, нямаме данни учебните заведения по този начин да са потърпевши, че да не стартират присъствено ", изясни Пенов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР