Дни на социалните услуги ще се проведат в Димитровград от

...
Дни на социалните услуги ще се проведат в Димитровград от
Коментари Харесай

Дни на социалните услуги ще се проведат в Димитровград

Дни на обществените услуги ще се проведат в Димитровград от 22 - 24 април 2019 година, оповестиха от Общината.
Събитието се провежда за четвърта поредна година, като в него ангажираните в бранша споделят реализирано в другите обществени действия. Община Димитровград е измежду водещите общини в страната с положителни практики в областта на обществените услуги.
На 22.04.2019 година от 11:00 ч. е планувано формалното разкриване на Дните на обществените услуги с присъединяване на зам.-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов. По-късно двамата ще вземат участие в проведената кръгла маса на тематика " Деинституционализация на деца - Мисията е допустима ", която ще стартира в 13:00 ч. в зала " Гросето ". Тази година Дните на обществените услуги в Димитровград са част от националната акция на Оперативна програма " Развитие на човешките запаси - задачата е допустима " на Министерство на труда и обществената политика. Експерти в бранша от цялата страна ще разискват практиките в работата с деца и младежи и активността на центровете за настаняване от фамилен вид.
В 14:30 ч. ще бъде открита спортна площадка за деца и хора с увреждания в двора на Комплекс за обществени услуги. След откриването на спортното оборудване зам.-министър Русинова ще се включи в изработването на великденска декорация дружно с възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания.
Хепънинг навън, спектакъл от незрящи артисти, пикник за хора в неравностойно състояние са другите действия планувани в тридневната стратегия на събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР