Дни на отворените врати и демонстрации са част от инициативите

...
Дни на отворените врати и демонстрации са част от инициативите
Коментари Харесай

Децата от ДГ „Мак” в Сливен станаха пожарникари за един ден 

Дни на отворените порти и демонстрации са част от самодейностите по време на Седмицата на пожарната сигурност. Служителите на Регионалната работа „ ПБЗН ” в Сливен направиха специфична проява на техниката и оборудването на дежурните екипи пред децата и им разрешиха да покажат своите умения в гасенето на пожари. Инициативата е на районната работа и се организира в границите на Седмицата за пожарната сигурност в навечерието на професионалния празник на чиновниците в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Министерство на вътрешните работи 14 септември.

До края на седмицата са планувани редица начинания, с които се отбелязва професионалния празник на българските огнеборци и Седмицата на пожарната сигурност, в които жителите могат да се включат интензивно:

До 18 септември са проведени краткотрайни приемна за гости в Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

На 15.09.2022 година от 09.30 ч. в РСПБЗН-Котел, гр. Котел, кв. „ Промишлена зона “ № 1, ще се организира среща с доброволци от непринудено формирование „ П. Берон “ по повод публичните изгоди от доброволчеството, хрумвания и полезности – почитание на другия, отговорност, взаимност и съпричастност, навременна взаимопомощ.

На 16.09.2022 година от 09.30 ч. до 10.30 ч. ще се организира демонстративно ПТЗ в Детска градина „ Щастливо детство “- гр. Твърдица.

До 18.09.2022 година във предверие в Музей на котленските възрожденци в Пантеон на „ Г. С. Раковски “, гр. Котел могат да се видят следните изложения:

1. Изложба на тематика: Символи на държавността – пожарникарски каски, шапки, униформи и други, по отношение на историята на противопожарното дело.

2. Фото галерия на детски рисунки с тема в региона на ПБЗН
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР