Дни на България“ ще се проведат в най-западната провинция на

...
Дни на България“ ще се проведат в най-западната провинция на
Коментари Харесай

Вижте в кой канадски град ще засадят български рози

" Дни на България “ ще се проведат в най-западната провинция на Канада - Британска Колумбия на 26 март. Това оповестиха в своята страница във Facebook от локалното генералното консулство на Република България в Торонто.

Инициативата ще е взаимна с Българо-канадското сдружение в Британска Колумбия. В рамките й в канадския град Бърнаби ще бъдат засадени български рози.

“Идеята пристигна през есента на предходната година по време на среща на генералния консул Велислава Панова с кмета на града Майк Хърли. Именно в град Бърнаби, където живее огромна част от българската общественост в региона на Ванкувър, се намира и стогодишната розова градина на планината Бърнаби “, описаха от Българо-канадското сдружение в Британска Колумбия в обществената мрежа.

Инициативата стартира в 16.30 локално време пред Арт галерията в парк Deer Lake, Бърнаби.

След церемонията, от 18.00 до 20.00 часа в локалния музей самодейността “Дни на България “ ще продължи със среща, на която приятелите на страната ни от Канада ще ще научат забавни обстоятелства за нашата татковина.

“Ще разкажем за нашите прелестни места - планини, реки и морета. Ще ги създадем съпричастни с нашия фолклор и нашите традиции. По време на събитието ще представим град Казанлък - градът на розата и ще им разкажем за розовата котловина “, допълват от организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР