Дни до началото на предизборната кампания – все още комплектът

...
Дни до началото на предизборната кампания – все още комплектът
Коментари Харесай

Иво Инджов: Вождът на ГЕРБ показва неуважение към избирателите си

Дни до началото на предизборната акция – към момента комплектът от претенденти не е напълнен. Липсва играчът на ГЕРБ, само че пък има догадки и догатки. Имаме ли избор за тези избори разясняваме с журналиста Петър Пунчев и политолога Иво Инджов.

„ Нямам спомагателна информация, само че ми наподобява много евентуално, че Антон Хекимян ще бъде претендентът на ГЕРБ за кмет на София. Друг е въпросът до каква степен този избор е мощен и дали това не е следващият вид на президентските избори “, счита Пунчев.

„ Става все по-тежка тази теза, тъй като един месец преди самите избори главната политическа мощ, която господства в електоралните изследвания, няма претендент за кмет на София. Това държи напрежението, само че и поражда спекулации, че могат да се вършат всевъзможни сделки, разновидности на сглобката на национално равнище в София, като се издигне един неизбираем претендент, пък било то забавен. Нещата могат да отидат в такава посока ПП-ДБ да слечели изборите в София, само че ГЕРБ да си вземе каквото ѝ се поставя в общинския съвет и по тази линия да работи сглобката “, предвижда Иво Инджов.
Хекимян е доста известен и той сигурно ще притегли гласове, които ще отидат за общински съветници.
Петър Пунчев, публицист

„ Това е по скоро следващото доказателство, че журналистът може да запушва дупки на всички места. След 10 години Хекимян може да е един добър претендент за кмет. Аз мисля, че ГЕРБ ще го употребяват повече за вътрешно развиване, тъй като няма време да се култивира като кмет “, добави Пунчев.

„ ГЕРБ на доста места бутат властта в ръцете на дребната демократична коалиция и има разбори на сътрудници, които споделят, че по този метод тази коалиция ще съобщи с власт и Борисов ще може да дръпне килимчето, тогава когато изиска и в случай че изиска “, уточни Инджев.

„ Трябва да се води и диалог за корупционния модел на ръководство в огромните градове и в дребните също. Кандидатът на ПП-ДБ е на терен от доста време и главният роман е по какъв начин нещата да бъдат по-добри “, добави той.

„ Една от най-големите находки в българската публицистиката е думата сглобка. Това е доста положително, тъй като в инженерен смисъл сглобката може да се окаже нещо извънредно крепко и значимо и ние можем да останем сюрпризирани от това по какъв начин тази на пръв взор паянтова композиция от последните избори може да издържи цялостен мандат “, разяснява Пунчев.
Трябва да се има поради, че остава прекомерно малко време. Много мъчно Хекимян може да влезе в обувките на претендент за кмет и човек, който познава градоустройствените проблеми.
Иво Инджов, политолог

Според Инджов в ГЕРБ просто се търси излаз от обстановката.

„ Голямата изненада е, че до последния миг няма претендент. Това демонстрира едно пренебрежение към гласоподавателите на ГЕРБ отстрана на вожда. Тази партия няма ли си структури, няма ли вътрешна народна власт? “, попита той.

„ На мен персонално ролята на Движение за права и свободи в този миг не ми е напълно ясна. Всеки преследва личните си ползи. Въпросът е до каква степен огромните партии могат да бъдат гъвкави “, сподели Пунчев.

Според Инджов Движение за права и свободи е част от коалциията.

„ Каза го и Борисов, след това се отметна, само че в последна сметка всичко става с намесата и поддръжката на Движение за права и свободи и Делян Пеевски. Той се явява представител на главните промени. Нищо не се взема решение без Пеевски сега – индивидът, който беше в листата Магнитски, против който имаше всеобщи митинги. Истината е, че като политическа партия най-сериозно и професионално работи Движение за права и свободи “, акцентира политологът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР