Дневният ред на парламента не може и не бива да

...
Дневният ред на парламента не може и не бива да
Коментари Харесай

Караянчева: Дневният ред на НС не бива да се различава от този на хората

Дневният ред на Народното събрание не може и не трябва да се разграничава от дневния ред на хората, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на есенната сесия на Народното събрание.

Гражданите чакат от нас виновни, бързи и точни решения за проблемите на обществото, съобщи Караянчева. Според нея обаче Народното събрание не би трябвало да робува на конюнктурата. Длъжни сме да приемем качествено, стабилно и съвременно законодателство, уточни тя.

" Разгорещените диспути и конфликтът на отзиви са нужни и би трябвало да участват в пленарната зала, когато пазиме своята политика и отстояваме вижданията си за това кое решение е потребно и работещо ", сподели Караянчева.

" Само след няколко дни ще отбележим една от най-значимите дати в нашата историята - съединението на Източна Румелия и Княжество България. Не би трябвало да забравяме, че този акт на обединяване съумява, тъй като е общобългарско дело и в неговата отбрана всички са единни ", сподели ръководителят на Народното събрание. По думите й Съединението е измежду събитията в нашата история, когато сред политическите сили няма различия и всички го поддържат, тъй като осъзнават смисъла му за бъдещето на българската страна. Това е образец както за държавническо мислене и държание на политиците, по този начин и за единодушие на нацията, уточни Караянчева. " Нека през днешния ден си напомним апела на Петко Славейков - Да се покажем като народ постоянно свързан и да търсим единодушие в името на България ", прикани тя.-->

Цвета Караянчева пожела на депутатите градивна работа и единодушие по значимите за страната въпроси. Надявам се през новия сезон както опозицията, по този начин и ръководещите да бъдем диалогични и продуктивни, сподели още тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР