Дневният ред на парламента не може и не бива да

...
Дневният ред на парламента не може и не бива да
Коментари Харесай

Караянчева: Дневният ред на парламента не бива да се различава от този на хората

Дневният ред на Народното събрание не може и не трябва да се разграничава от дневния ред на хората. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на есенната сесия на Народното събрание.
Гражданите чакат от нас виновни, бързи и точни решения за проблемите на обществото, съобщи Караянчева. Според нея обаче Народното събрание не би трябвало да робува на конюнктурата. Длъжни сме да приемем качествено, стабилно и съвременно законодателство, уточни тя. " Разгорещените диспути и конфликтът на отзиви са нужни и би трябвало да участват в пленарната зала, когато пазиме своята политика и отстояваме вижданията си за това кое решение е потребно и работещо ", сподели Караянчева.
" Само след няколко дни ще отбележим една от най-значимите дати в нашата историята - съединението на Източна Румелия и Княжество България. Не би трябвало да забравяме, че този акт на обединяване съумява, тъй като е общобългарско дело и в неговата отбрана всички са единни ", сподели ръководителят на Народното събрание. По думите й Съединението е измежду събитията в нашата история, когато сред политическите сили няма различия и всички го поддържат, тъй като осъзнават смисъла му за бъдещето на българската страна. Това е образец както за държавническо мислене и държание на политиците, по този начин и за единодушие на нацията, уточни Караянчева. " Нека през днешния ден си напомним апела на Петко Славейков - да се покажем като народ постоянно свързан и да търсим единодушие в името на България ", прикани тя.
Цвета Караянчева пожела на депутатите градивна работа и единодушие по значимите за страната въпроси. Надявам се през новия сезон както опозицията, по този начин и ръководещите да бъдем диалогични и продуктивни, сподели още тя.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР