Дневният размер на брутния вътрешен продукт (БВП) на Украйна е

...
Дневният размер на брутния вътрешен продукт (БВП) на Украйна е
Коментари Харесай

Половината БВП на Украйна изчезна, 20% инфлация заплашва Русия

Дневният размер на брутния вътрешен артикул (БВП) на Украйна е понижен на половина заради съветската инвазия. Това съобщи заместник-председателят на Националната банка на Украйна Сергей Николайчук в изявление за Bloomberg.

„ Опитваме се да направляваме финансовата система, само че предварителните калкулации демонстрират, че дневният ни Брутният вътрешен продукт е единствено на половина от естествения, който беше в мирни условия “, сподели той.

Николайчук също по този начин акцентира, че Украйна ще се нуждае от стотици милиарди долари, с цел да възвърне стопанската система и да се върне към естествения живот след войната.

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че Европейският съюз би трябвало да създаде проект за възобновяване на Украйна след войната за 100 милиарда евро.

Междувременно, от Британския народен институт за стопански и обществени проучвания предизвестиха, че през тази година инфлацията в Русия може да надвиши 20% поради наложените интернационалните наказания на страната.

„ Цената на глобите за Русия е отчасти обезщетена от по-високите експортни цени на газа и петрола, само че чистото влияние върху стопанската система ще бъде негативно, защото се чака съветският Брутният вътрешен продукт да се свие с 1,5% тази година и с повече от 2,5% до края на 2023 година Очаква се инфлацията в Русия да надвиши 20% тази година “, предвиждат специалистите от института.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР