Дневният добив на природен газ от Черно море в Турция

...
Дневният добив на природен газ от Черно море в Турция
Коментари Харесай

Турция удвои добива на газ в Черно море

Дневният рандеман на природен газ от Черно море в Турция се е нараснал от 2 млн. куб. м на 4 млн. куб. м на ден, като се чака в края на годината добивът да нарасне до 7 млн. куб. м., заяви " Ekonomi ".


При цялостен потенциал природният газ от черноморските ресурси ще задоволява 30 % от потреблението на Турция. Тъй като добивът от тези залежи се форсира, общият дневен рандеман на природен газ в Турция се чака да доближи 8 млн. куб. м в края на 2023 година

Турция използва годишно към 50 милиарда кубически метра природен газ и съвсем цялата консумация се покрива от импорт.

Миналата година потреблението на природен газ в страната възлиза на 53,5 милиарда куб. м, до момента в който вътрешният рандеман е бил към 379 млн. куб. м.

От януари до юли потреблението е спаднало с 8,4% до 31,6 милиарда куб. м по отношение на година по-рано, а вътрешното произвеждане е скочило с близо 25% до 262 млн. куб. м.

Общите ресурси от природен газ, открити в Черно море, са 710 милиарда куб. м, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган през април тази година.

Добивът на природен газ от черноморските залежи по време на тестовата фаза на произвеждане е бил 2 млн. куб. м дневно, а в края на септември добивът се е покачил до 4 млн. куб. м. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР