Дневният брой случаи на заразените с COVID-19 в Италия продължава

...
Дневният брой случаи на заразените с COVID-19 в Италия продължава
Коментари Харесай

Новите случаи на COVID-19 в Италия продължават да растат

Дневният брой случаи на инфектираните с COVID-19 в Италия продължава да пораства в съвсем всички региони на страната и при съвсем всички възрастови групи, демонстрира седмичната информация на министерството на опазването на здравето, съобщи ДПА.

Според огласените в петък данни за последните седем дни са регистрирани 58 случая на ковид на 100 хиляди души население, като “Делта” разновидността е преобладаващият тип.

За последните 24 часа новите случаи са над 6600, 18 души са умряли.

Миналата седмица италианското държавно управление разгласи, че от 6 август ще вкара наложителни здравни пропуски за достъп до затворени пространства като питейни заведения и заведения за хранене, само че също по този начин и басейни, спортни зали, музеи, кина, театри и игрални зали.

Т. нар. " зелен пропуск " в страната ще бъде издаван след първата доза от имунизацията, само че и на хора, излекувани от ковид и лица с негативен тест от последните 48 часа.

На този декор през последните дни в страната има митинги против ограниченията, като ресторантьори и хотелиери излязоха на улиците в огромните градове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР